14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal electoral la Bărăşti

Scandal electoral la Bărăşti

Mai mulţi membri ai PD-L sunt cercetaţi de poliţişti pentru distrugere, furt şi împărţirea de bunuri cetăţenilor din comuna Bărăşti, în urma unui scandal electoral petrecut ieri între această localitate şi Coloneşti. Agenţii Postului de Poliţie Bărăşti au fost sesizaţi de primarul localităţii despre faptul că membri ai partidului amintit încearcă să determine cetăţenii să voteze în favoarea PD-L, oferind alimente şi buletine de vot ştampilate. „Au fost trei maşini ale PD-L care au împărţit prin comună plase cu alimente şi buletine de vot ştampilate în dreptul PD-L. Au împărţit cât au putut, până am observat noi. Legea interzice împărţirea de bunuri în timpul campaniei, astfel că am anunţat poliţia despre acest caz“, a declarat Virgil Gealapu, primarul comunei.

„Poliţiştii au încercat să oprească două autoturisme în care se aflau patru persoane care oferiseră bunuri, dar acestea şi-au continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au procedat la urmărirea lor. La intrarea în comuna Coloneşti, autoturismele au oprit. Acestora li s-au alăturat două maşini în care se aflau unii membri ai aceluiaşi partid“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Pe de altă parte, preşedintele PD-L Bărăşti, Ionel Stănescu, a declarat că reprezentanţii primăriei au fost şi ei violenţi, distrugând oglinda retrovizoare a unei maşini. „Am văzut că viceprimarul s-a agăţat de maşina care făcea campanie electorală pentru PD-L şi i-a rupt oglinda. În rest nu ştiu nimic despre nici un scandal“, a declarat reprezentantul PD-L.

Într-un comunicat de presă transmis de IPJ se arată că membrii partidului politic au distrus camera de luat vederi şi au furat un aparat de fotografiat aparţinând unor reprezentanţi ai mass-media. Poliţiştii au intervenit, aplanând scandalul şi au identificat persoanele implicate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, furt şi, conform articolului 55 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la şase luni la cinci ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS