12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomi arestaţi după ce şi-au dat cu parii în cap

Romi arestaţi după ce şi-au dat cu parii în cap

Opt romi din localitatea doljeană Coşoveni au fost arestaţi preventiv miercuri, după ce s-au bătut cu pari şi pietre într-un bar din comună şi au avariat autoturismul Logan al poliţiştilor.

Scandalul dintre romi a început luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, într-un bar din localitatea doljeană Coşoveni. În urma cercetărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că scandalul a pornit între Valerică Mihai, de 42 de ani şi Cristian Coca, iar ulterior membrii familiilor acestora au intervenit şi s-au lovit reciproc cu pari şi pietre. La faţa locului s-au deplasat echipe de poliţişti şi jandarmi, dar şi lucrători ai Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, care au aplanat scandalul dintre romi. În urma conflictului, patru persoane – Cristian Coca, de 42 de ani, Sebastian Coca, de 21 de ani, Iorgu Cîţă, de 51 de ani şi Mihai Cîţă, de 26 ani – au suferit răni la nivelul capului, fiind transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea îngrijirilor medicale, fără să rămână însă internate. Oamenii legii au stabilit, în urma cercetărilor, că la conflict au mai luat parte trei persoane. Pe numele participanţilor, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

 

Recursuri respinse de judecători

 

Cei opt romi scandalagii au fost reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Dolj luni, în baza unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar marţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. În sarcina acestora a fost reţinută, pe lângă infracţiunile menţionate, şi cea de distrugere, pentru că romii au înfundat aripa dreaptă faţă şi au spart tripla autoturismului Logan al Postului de Poliţie Coşoveni în timpul intervenţiei poliţiştilor.

Judecătorii au admis propunerea Parchetului, dispunând arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor opt romi. În aceeaşi şedinţă, au fost respinse cererile formulate de avocaţii inculpaţilor privind aplicarea altei măsuri preventive.

Apărătorii romilor au făcut recursuri la Tribunalul Dolj împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova, însă acestea au fost respinse, urmând ca şase dintre romi să fie cercetaţi în stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII