16.7 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj Peste o sută de mii de euro, din fructe de pădure

Peste o sută de mii de euro, din fructe de pădure

Olandezii au cumpărat din România tone de fructe de pădure prin intermediul Direcţiei Silvice Gorj. Circa 115 tone de măceşe şi afine recoltate au fost trimise în această toamnă în Olanda, unde vor fi folosite pentru fabricarea de ceaiuri, dulceţuri sau alte produse. Direcţia Silvică Gorj a încasat, în schimb, 133.000 de euro.

Peste 50 de tone de afine şi 64 de tone de măceşe au fost exportate în această toamnă în Olanda, Direcţia Silvică Gorj încasând 133.000 de euro.
„Avem un contract cu o firmă intermediară, care achiziţionează fructele de pădure de la noi, iar noi, la rândul nostru, le luăm de la ocoalele silvice din teritoriu. Fructele sunt livrate olandezilor. Şi anul trecut am avut contract cu ei şi am vândut şi unei firme din Polonia. Anul acesta, polonezii nu ne-au mai contactat pentru încheierea unui contract“, a precizat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj. Tot în această toamnă, Direcţia Silvică a mai vândut 500 de kilograme de castane, recoltate din zona Tismana, unei firme care le comandase anterior.
„În 2007, am exportat aproximativ 113 tone de fructe de pădure. Străinii cumpără fructe de pădure mai ales datorită faptului că sunt benefice pentru sănătate. Fructele noastre sunt controlate calitativ şi trec testul“, a mai spus directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Sursă de venit pentru persoanele defavorizate

Ovidiu Cârstoc a spus că, în această vară, fructele de pădure trimise olandezilor au fost recoltate de persoane din Gorj sau Hunedoara, oameni cu salarii foarte mici sau fără nici un venit.
„Cei mai interesaţi de culesul fructelor de pădure sunt localnicii din zone defavorizate. Au venit la ocoalele silvice chiar şi localnici din Petroşani sau Uricani“, a adăugat Cârstoc.
Cei care au adus fructe de pădure la centrele de colectare din cadrul ocoalelor silvice din Gorj au primit 80 de bani pe kilogramul de măceşe şi între trei şi patru lei pe kilogramul de afine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul...

ȘTIRI GdS

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul provocat de organizarea nunții de rromi din cartierul Meteor din Târgu Jiu.

Târgu Jiu: Nuntași amendați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

Organizatorii unei nunți din cartierul de rromi Meteor, din Târgu Jiu, au fost amendați vineri seară de poliție. Potrivit IPJ Gorj, a...

Lions Club Craiova a sărbătorit 30 de ani de...

Mai mulţi voluntari au ajuns astăzi în comuna Leu pentru a sărbători 30 de ani de activitate și voluntariat a LIONS CLUB...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a...

Craiova văzută de pe bicicletă, în Săptămâna Europeană a Mobilității. Evenimentul va avea loc în Bănie, în zilele de 19 și 20 septembrie.

Campania Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți,...

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Biroului de Siguranţă Şcolară şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi  Mehedinţi au desfăşurat...

Râmnicu Vâlcea: Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional ”Mircea...

Primarul Mircia Gutău a inaugurat Sala de Festivităţi modernizată a Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” – cu această ocazie, a fost dezvelit...