15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBani europeni pentru reparaţii

Bani europeni pentru reparaţii

Localităţile riverane Dunării, dar şi cele aflate în Geoparcul Mehedinţi, care au fost afectate de inundaţii şi alunecări de teren, au primit 2.300.000 de euro pentru reparaţii.
Peste două milioane de euro, care provin de la Uniunea Europeană prin Programul PHARE de vecinătate româno-sârbă, au primit nouă consilii locale şi ONG-uri din judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu entităţi similare din Serbia.
Direcţia de Dezvoltare Europeană din Consiliul Judeţean Mehedinţi a anunţat că scopul celor 12 proiecte este de a moderniza reţelele de drumuri comunale avariate de inundaţii şi alunecări de terenuri, de a repara unele cămine culturale şi a dota anumite primării cu aparatură IT. „Proiectele ONG-urilor îşi propun organizarea unor evenimente culturale tradiţionale în rezervaţiile naturale Geoparcul Platoul Mehedinţi şi Zonele umede ale Văii Dunării, la care vor participa şi comunităţi locale aflate de-a lungul Dunării, în Serbia“, a precizat Crinel Fota, şeful Serviciului de dezvoltare europeană.
Cele 2,3 milioane de euro provin din cele nouă milioane de euro pe care Uniunea Europeană i-a pus la dispoziţia judeţelor Mehedinţi, Timiş şi Caraş-Severin. Banii vor fi derulaţi prin Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS