22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Săltaţi“ pentru trafic de droguri

„Săltaţi“ pentru trafic de droguri

Patru craioveni au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT Craiova pentru contrabandă, trafic şi consum de droguri, în urma unei anchete a poliţiştilor de la Crimă Organizată.

Dragoş Cristian Cîţu, zis Emo, Andrei Gigi Doiu, Cristian Panait Ivănescu, zis Cici, şi Viorel Ştefan Stoica au fost timp de trei luni în vizorul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, se arată în rechizitoriul emis ieri de procurorii DIICOT. Oamenii legii au descoperit pe parcursul investigaţiilor că Viorel Ştefan Stoica şi Cristian Panait Ivănescu sunt consumatori de droguri, iar Dragoş Cristian Cîţu, zis Emo, avea sarcina de a procura şi vinde droguri diverşilor consumatori din Craiova. Andrei Gigi Doiu, de 26 de ani, din municipiu, era cel care le procura, atât el, cât şi Câţu fiind şi consumatori.

Pornind de la o sesizare din oficiu despre faptul că Dragoş Cîţu vindea droguri mai multor persoane de pe raza Craiovei, doi poliţişti au lucrat sub acoperire pentru a aduna mai multe informaţii, suspectând că este vorba despre o reţea de traficanţi. În acelaşi timp, s-a obţinut un mandat de la Tribunalul Dolj pentru a intercepta şi înregistra convorbirile telefonice ale lui Cîţu. Pe 9 octombrie, poliţiştii sub acoperire au cumpărat trei grame de rezină de canabis de la Cîţu contra sumei de 300 de lei. Acesta nu a fost reţinut la momentul respectiv, ci s-a continuat ancheta, descoperind cu ocazia „tranzacţiei“ că „Emo“ lucra împreună cu „vărul său Gigi“. Interceptările telefonice următoare au scos la iveală faptul că Dragoş Cristian Cîţu, care a vândut la începutul lunii octombrie toată cantitatea de droguri pe care o avea la dispoziţie, primea în continuare solicitări şi rugăminţi de la consumatori. Într-o conversaţie cu acesta, unul dintre consumatori îl ruga să îi spună de unde mai poate face rost de droguri, menţionând: „Mă doare capul de nu mai pot“.

 

„Filmul“ arestării

 

Andrei Doiu a plecat în Italia pentru a cumpăra haşiş pentru ca „vărul“ său să continue distribuţia. Cei doi tineri foloseau alt telefon pentru convorbiri decât cel pentru stabilirea condiţiilor unei „tranzacţii“. Din interceptarea celui de-al doilea telefon, oamenii legii au aflat că Doiu urma să ajungă cu drogurile în municipiu în după-amiaza zilei de 15 octombrie în Autogara Nord, unde urma să îl aştepte Cîţu.

Dispozitivul de supraveghere şi de prindere în flagrant a fost organizat la ora 18.00. Ofiţerii BCCO au stat la pândă o oră şi 20 de minute, până când Doiu a coborât dintr-un microbuz al firmei Ognivia, care venea de la Arad. Acesta s-a întâlnit cu partenerul său la puţin timp după plecarea microbuzului. Nu au apucat să ajungă la ieşirea din autogară, când au fost ridicaţi de poliţişti. Andrei Doiu a recunoscut totul, asupra lui găsindu-se aproximativ 185 de grame de rezină de canabis. Potrivit comisarului Stancu din cadrul BCCO Craiova, Doiu cumpărase drogurile din Roma, cu 600 de euro, iar „Emo“ le vindea cu 100 de lei gramul.

„Avem din ce în ce mai multe cazuri de trafic de droguri din cauza uşurinţei cu care substanţele pot fi introduse în ţară. A crescut atât consumul, cât şi numărul distribuitorilor de stupefiante“, a declarat ofiţerul BCCO. În 2006, cadrele BCCO au reţinut 11 persoane pentru trafic de substanţe cu grad mare de risc. Numărul acestora a crescut la 17 persoane, în 2007, şi la 21, în primele zece luni ale acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII