19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânia cere uniformizarea clasificării turistice

România cere uniformizarea clasificării turistice

România va iniţia discuţii cu mai multe state membre ale Uniunii Europene, pentru elaborarea unei directive în ceea ce priveşte clasificarea unitară a unităţilor de cazare pentru turişti.

Secretarul de stat în Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Lucia Morariu, a declarat ieri că au existat deja discuţii cu specialişti şi factori de decizie din Ungaria şi Italia pe această temă, deoarece turiştii străini se aşteaptă ca standardele de cazare să fie clasificate uniform în UE. „În prezent, în Uniunea Europeană nu există un sistem de clasificare unitar, pe stele sau margarete, în domeniul pensiunilor. La nivelul condiţiilor de bază este foarte important să avem nişte standarde comune, pentru că turiştii cer, din ce în ce mai mult, operatorilor care îi trimit în vacanţe să ştie că o unitate turistică, un hotel sau o pensiune, cu un anumit standard într-o ţară, are unul asemănător şi în alt stat“, a declarat Morariu.

Aceasta a mai spus că la nivelul UE există diferenţe şi în ceea ce priveşte organismele care stabilesc clasificarea unităţilor de cazare, în acest sens impunându-se ca decizia de clasificare să aparţină unei singure instituţii, pentru a evita diferenţe între regiunile aceleiaşi ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS