19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria şi-a prins urechile în sensuri unice

Primăria şi-a prins urechile în sensuri unice

Sensurile unice instituite de primărie pe trei dintre străzile intens circulate ale Craiovei le dau bătăi de cap oficialilor municipalităţii. Aceştia au anunţat ieri că renunţă la introducerea sensului unic pe strada Lămâiţei, una dintre cele trei artere, deoarece şoferii au încurcat borcanele şi intră pe contrasens.

În urmă cu o săptămână, primăria anunţa că, începând cu 1 noiembrie, va introduce sens unic pe strada Principatele Unite, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Păltiniş şi cea cu strada Ştefan cel Mare. Sensul de circulaţie urma să fie dinspre strada Păltiniş către strada Ştefan cel Mare. De asemenea, şoferii trebuia să circule pe un singur sens şi pe strada Lămâiţei, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Păltiniş şi aleea de acces către piaţa agroalimentară de la Complexul Baba Novac, sensul de circulaţie urmând să fie dinspre strada Păltiniş către strada Brazda lui Novac. În urma unor studii numai de ea ştiute, primăria a decis tot atunci să inverseze sensurile unice pe străzile Ştefan cel Mare şi Păltiniş. Mai bine nu o făcea. Abia a trecut o săptămână şi şoferii au început să circule haotic. Unii intră pe contrasens gata, gata să-i lovească pe cei care circulă regulamentar, pe motiv că nu ştiau sau că aşa s-au obişnuit şi le e greu să se adapteze. „Eu am multe drumuri pe Ştefan cel Mare şi m-am obişnuit să vin dinspre bulevardul Carol. Cu toate acestea, am auzit de schimbarea de sens şi m-am conformat. Astăzi, era să fiu lovit de unul cu o Dacie care venea dinspre Carol. Nu e problema mea de ce primăria a modificat sensul unic, dar strada e atât de strâmtă, încât nu ai unde să virezi ca să eviţi un accident. Sunt parcate maşini pe ambele părţi ale străzii“, a declarat Florin M., un taximetrist de 30 de ani.

 

Primăria reanalizează

 

Întâmplări de acest fel nu au fost izolate, lucru remarcat şi de primărie, care a anunţat ieri că renunţă la instituirea sensului unic pe strada Lămâiţei din cauza problemelor de pe celelalte artere. „Primăria Municipiului Craiova anunţă că, date fiind implicaţiile importante din punct de vedere al circulaţiei rutiere, inclusiv necesitatea reanalizării fluxurilor de circulaţie pe străzile din cartierul Brazda lui Novac, s-a revenit asupra hotărârii de instituire a sensului unic de circulaţie pe strada Lămâiţei. În acest sens, urmează să se reanalizeze implicaţiile de ansamblu asupra zonei şi să se hotărască ulterior asupra variantelor de circulaţie ce vor fi adoptate“, a precizat primăria într-un comunicat de presă.

Mai pe înţelesul craiovenilor, primăria a dat-o în bară cu noile sensuri de circulaţie şi acum îşi reface planul iniţial, dacă o fi avut vreunul. „Au fost multe probleme pe strada Ştefan cel Mare, de exemplu, unde şoferii au intrat pe contrasens, şi s-a luat decizia de a nu pune sens unic pe strada Lămâiţei“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a primăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII