30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAndrei, înlocuit de Taşcău la şefia ISJ Gorj

Andrei, înlocuit de Taşcău la şefia ISJ Gorj

Liberalul Dorin Taşcău a fost instalat inspector şcolar general interimar la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, în locul pedelistului Liviu Andrei, candidat la un loc în Senat.

 

GORJ. Pedelistul Liviu Andrei nu mai este inspector şcolar general la Gorj, în locul său fiind instalat ieri liberalul Dorin Taşcău. Despre acesta din urmă se vorbea de câteva luni că doreşte să îi ia postul lui Liviu Andrei, Taşcău renunţând chiar la un loc de candidat pentru Camera Deputaţilor în cadrul Colegiului uninominal numărul 6, Târgu Jiu. Instalarea ca inspector şcolar general a lui Dorin Taşcău s-a produs ieri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în absenţa fostului şef al instituţiei, care a declinat invitaţia care îi fusese adresată de prefectul Victor Banţa. Acesta l-a anunţat în prealabil pe Andrei că a fost eliberat din funcţie printr-un ordin al ministrului educaţiei şi cercetării şi că în locul său va fi numit, temporar, profesorul de matematică şi omul de afaceri Dorin Taşcău. Noul inspector şcolar general a fost consilier local PSD, însă a trecut în barca PNL, cu puţin timp înainte de alegerile locale. A candidat la postul de primar în Târgu Jiu, însă a obţinut un procent mic. Ulterior, nu şi-a ascuns intenţia de prelua conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Banţa l-a propus pe fostul său coleg de partid

 

Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a declarat că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului l-a solicitat pentru a face o propunere pentru un nou inspector şcolar general, iar alegerea înaltului funcţionar public a fost ex-colegul său de partid Dorin Taşcău: „Dorin Taşcău îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi numit în funcţie şi nu are legătură cu vreun demers de natură politică. Este unul din cadrele didactice cu care Gorjul se mândreşte. Am dreptul să fac nominalizări, aşa cum mi-a fost cerut de către ministru. E un drept conferit de lege. Nu aş vrea să vorbesc prea mult despre domnul Andrei. A primit două calificative de nesatisfăcător de la comisiile de control ale ministerului de resort. L-am anunţat personal şi l-am informat în legătură cu eliberarea din funcţie. Domnul Dorin Taşcău va fi inspector şcolar general interimar până la concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2008 – 2009“, a declarat prefectul Victor Banţa, cu prilejul instalării lui Taşcău în funcţie.

 

Andrei se simte „eliberat“

 

Fostul inspector şcolar general Liviu Andrei a declarat că abia a aşteptat să fie eliberat din funcţie pentru a se dedica în exclusivitate campaniei electorale. Andrei a spus că a trimis în ultimele săptămâni mai multe cereri la minister, în care a solicitat să fie lăsat în concediu sau să fie eliberat din funcţie: „Mă simt eliberat. Mă simt excepţional, acum că pot să îmi duc la bun sfârşit această misiune pe care am început-o şi nu mai am treabă cu inspectoratul şcolar. Am cerut de mai multe ori să mă lase în concediu, în concediu fără plată ori să mă elibereze din funcţie. Eu am obţinut satisfăcător la verificările care au fost făcute. S-a ajuns la acest deznodământ şi bine că pot să mă ocup de ceea ce trebuie. Din câte ştiu, inspectorii adjuncţi vor rămâne, dar asta se va vedea în perioada următoare“, a afirmat Liviu Andrei. Unul dintre inspectorii generali adjuncţi este pedelistul Gheorghe Mitescu, de asemenea candidat la Camera Deputaţilor, iar celălalt, Mădălina Ciolocoi, din partea PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS