14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă firme din Olt, la Romexpo

Două firme din Olt, la Romexpo

Două societăţi din judeţul Olt vor participa, în perioada 5-9 noiembrie, în Bucureşti, la Romexpo – Indagra Farm, cea mai importantă expoziţie pentru agricultorii români.

Cea de-a XIII-a ediţie a Romexpo – Indagra Farm îşi deschide porţile începând cu 5 noiembrie. La această expoziţie, specialiştii în domeniu vor face cunoştinţă cu cele mai noi produse şi tehnologii pentru agricultură şi zootehnie. Ana&Spar din Potcoava şi Ital Agriprod din Caracal vor participa la ediţia din acest an alături de cinci firme din Dolj (Agro Flor Prod, Mat Magrit, Mat, Mefin Agro şi Vipromax), una din Gorj (Tutto Mobili) şi una din Vâlcea (Adritec România).
Indagra Farm este o expoziţie internaţională de echipamente şi produse din domeniul agriculturii şi zootehniei, care îşi propune să adauge tabloului agriculturii româneşti o nouă componentă. Evenimentul care va debuta mâine se doreşte un spaţiu interactiv, în care fermierii români vor putea să-şi susţină activitatea în faţa celor pentru care produc – consumatorii.
Expoziţia va reuni 579 de firme din 23 de ţări: Belgia, Bulgaria, Canada, Coreea de Sud, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, România, Slovacia, Spania, SUA, Suedia, Turcia, Ungaria, pe o suprafaţă de 32.000 mp, din care peste 22.000 mp – interior şi aproximativ 10.000 mp – exterior. Manifestarea expoziţională este găzduită în pavilioanele 1, 4, 6, 19, 20-21, 29, 46-50 şi platformele exterioare aferente.

Mai multe saloane

Expoziţia va cuprinde mai multe saloane. În cadrul celui de agricultură vor fi expuse maşini, utilaje şi unelte agricole, seminţe şi material săditor, îngrăşăminte şi pesticide, dar şi tehnologii, materiale şi echipamente pentru irigaţii. Salonul de creştere a animalelor va cuprinde furaje şi nutreţuri combinate, maşini pentru abatorizare, echipamente şi tehnologii pentru fermele de lapte. Vor mai fi amenajate şi un salon de creştere a păsărilor – Romavicola şi unul de creştere a porcilor – Expo suinicola, precum şi altele pentru flori şi grădinărit.
În ultimii ani, Indagra şi-a câştigat titlul de cea mai importantă expoziţie din industria agricolă, devenind un eveniment de referinţă atât pentru agricultorii români, cât şi pentru furnizorii acestui sector important al economiei naţionale şi pentru investitorii străini din domeniu.
Tot în cadrul acestei ediţii vor fi organizate diverse simpozioane şi seminarii.
Concomitent cu Indagra Farm, Romexpo va mai organiza şi All Pack – expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, ediţia a X-a, Interplast Expo – pentru industria de mase plastice, ediţia a III-a, şi Flexo Show – târg de echipamente şi tehnologii flexo, ediţia a II-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS