22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTunel în inima Băniei

Tunel în inima Băniei

Circulaţia rutieră din centrul Craiovei se va desfăşura pe două niveluri. Municipalitatea a adoptat un plan urbanistic zonal pentru realizarea pasajului subteran între bulevardul Carol I şi strada Arieş.

 

Proiectul de fluidizare a traficului rutier în centrul Craiovei cuprinde două etape: construirea pasajului subteran pe relaţia bulevardul Carol I – strada Arieş şi amenajarea unei treceri supraterane pe bulevardul Carol I, la intersecţia cu strada Calea Bucureşti. Potrivit specialiştilor municipalităţii, cel mai uşor de pus în practică este primul dintre proiecte, datorită faptului că pentru materializarea sa nu este nevoie de exproprieri şi nici de sume exorbitante. Consiliul local municipal a aprobat deja planul urbanistic necesar, urmând ca tot în această toamnă să fie declanşată procedura pentru întocmirea studiului şi a proiectului de execuţie. Pasajul subteran gândit de oamenii primăriei va prelua traficul din strada Calea Bucureşti şi din bulevardul Carol I cu destinaţia strada Arieş, pe o bandă pentru fiecare direcţie de mers, orientându-l pe sub intersecţia cu strada A.I. Cuza. Pasajul se va sfârşi înainte de intersecţia străzii Arieş cu strada Mihail Kogălniceanu, unde urbaniştii au prevăzut un sens giratoriu care să preia şi traficul de pe străzile D. Fortunescu şi E. Carada. „Am ales soluţia optimă pentru acest moment. Una dintre condiţiile de proiectare a pasajului este ca amenajarea acestuia să permită ulterior racordarea la pasajul suprateran de pe bulevardul Carol I şi realizarea unor benzi de acces către Universitate“, a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.

 

Pod în Valea Vlăicii

 

Un plan urbanistic a fost avizat de municipalitate şi în vederea construirii unui pasaj suspendat între strada Calea Bucureşti şi bulevardul Nicolae Titulescu. Proiectanţii văd aici o construcţie care să permită şi traficul tramvaielor, dar şi amenajarea unui sens giratoriu dedesubt, între străzile Calea Bucureşti, Ştefan cel Mare, Brestei, Unirii şi Nicolae Titulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII