22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Agresate cu furculiţa şi puiul congelat

Un american care şi-a agresat mama cu o furculiţă şi a rănit altă femeie cu un pui congelat a pledat vinovat pentru acuzaţiile de vătămare corporală gravă. Frederick McKaney, de 40 de ani, a mai fost acuzat şi de furt calificat şi agresiune, însă tribunalul a renunţat la aceste capete de acuzare după ce infractorul şi-a recunoscut vina. Bărbatul a povestit în faţa judecătorului că şi-a agresat mama cu o furculiţă, după care a atacat o femeie care a asistat la scenă, lovind-o în repetate rânduri cu un pui congelat ce cântărea câteva kilograme. În urma atacului cu această armă neconvenţională, cea de-a doua victimă a fost dusă la spital, unde a avut nevoie de cinci copci. Frederick McKaney va fi obligat să plătească o amendă de 2.000 de dolari şi riscă să petreacă până la patru ani în închisoare pentru faptele sale.

Take That, live la Premiile MTV

Celebra trupa Take That va urca joi pe scena Europe Music Awards 2008 de la Liverpool, după mai bine de 14 ani de la ultima lor apariţie la Premiile MTV! Pentru cea de-a 15-a ediţie, care va fi difuzată în direct de MTV România, membrii formaţiei Take That au pregătit un recital de zile mari.

„Suntem onoraţi să revenim după 14 ani pe scena MTV Europe Music Awards“, au declarat băieţii de la Take That, trupa care s-a aflat pe scena MTV şi în 1994, chiar la prima ediţie a evenimentului, unde a şi câştigat trofeul „Cel mai bun grup“. Beyonce, Pink, Duffy, The Killer, Kid Rock şi Take That sunt artiştii care vor susţine recitaluri live la Premiile MTV prezentate de Katy Perry.

Cel mai periculos drum către şcoală

Copiii dintr-o regiune izolată din China au parte în fiecare zi de o aventură periculoasă în drum spre şcoală, pentru că învaţă într-o clădire construită pe o stâncă abruptă. Şcoala din satul Gulu, provincia Sichuan, este situată la jumătatea unui versant, iar drumul de la poalele muntelui şi până la clădire durează cinci ore. La şcoala primară din Gulu există un singur profesor, Shen Qijun, de 45 de ani, care predă de 26 de ani. Sătenii spun că drumul către şcoală este foarte periculos, deoarece poteca are pe anumite porţiuni doar 40 de centimetri, iar într-o parte este prăpastie.

Şcoala este formată din cinci clădiri din beton şi are un mic loc de joacă, unde a fost instalat şi un coş de baschet. Copiii nu au voie să arunce mingea la coş, ci doar să o bată, pentru a fi siguri că mingea nu sare în prăpastie. Singurul profesor al şcolii a vrut să renunţe la această meserie, dar sătenii l-au înduplecat să rămână şi să le predea copiilor matematica şi limba chineză. Profesorul spune că elevii lui sunt foarte inteligenţi şi sârguincioşi, dar că, în 26 de ani de când predă aici, doar doi copii au mers mai departe la şcoală, din cauza regiunii foarte izolate în care trăiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS