10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSuspiciune de pruncucidere la Târgu Jiu

Suspiciune de pruncucidere la Târgu Jiu

Cadavrul unui nou-născut a fost găsit ieri- dimineaţă, în faţa unui bloc din Târgu Jiu. Copilul a fost adus pe lume de o fată de 17 ani, care spune că l-a aruncat pentru că l-a născut mort.

 

GORJ. Un nou-născut a fost găsit mort ieri-dimineaţă în faţa unui bloc din Târgu Jiu chiar de mama fetei care este suspectată că l-a ucis pe micuţ. Bebeluşul de sex masculin era învelit în pantaloni de pijama şi era plin de sânge. În ghena de lângă blocul situat în cartierul Minerului au mai fost găsite şi nişte haine pline cu sânge. După câteva ore de la descoperirea cadavrului, oamenii legii au aflat că mama micuţului se numeşte Camelia S., are 17 ani şi este din Târgu Jiu.

Femeia de serviciu care a găsit cadavrul este mama minorei. Aceasta a găsit nou-născutul lângă un pom din faţa blocului şi a alertat locatarii şi poliţia. Femeia face curăţenie în blocurile din zonă şi a plecat la ora 4.00 la lucru. Ea susţine că nu a ştiut că fiica sa urma să dea naştere unui copil: „Nu am ştiut că e gravidă. Nu mi-a spus nimic. Aseară a stat până la 12.00 (24.00 – n.r.) la televizor. Nu ştiu ce a făcut ea“. Fata şi familia sa locuiesc în blocul în faţa căruia a fost găsit copilul decedat.

 

Minora a fost audiată
de procurori

 

În jurul prânzului, poliţiştii au prezentat-o pe minora de 17 ani la Parchetul Gorj. Tânără a fost audiată, iar Gheorghe Roibu, procuror la Parchetul Gorj, a declarat că, până nu va sosi rezultatul necropsiei şi al probelor ce vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, nu se poate spune dacă este vorba despre pruncucidere.

„O minoră de 17 ani a rămas însărcinată în cursul acestui an, dar a declarat că nu ştie cine este tatăl copilului. Fata a născut acasă, în cursul nopţii de miercuri spre joi, fără ca părinţii ei să ştie. Minora spune că fătul era mort când l-a născut. Dimineaţa, după ce părinţii ei au plecat de acasă, minora a vrut să meargă la ghenă ca să arunce cadavrul copilului, dar, din cauza faptului că nu a mai avut putere, căci pierduse mult sânge, a aruncat copilul în faţa blocului, unde a fost găsit chiar de mama ei. Fata spune că a ascuns sarcina de părinţi. În funcţie de examenul medical şi de cel al medicului legist, se va stabili dacă se poate vorbi despre pruncucidere“, a declarat Gheorghe Roibu.

Camelia a renunţat la şcoală şi le-a spus oamenilor legii că şi-a dat seama prea târziu că este însărcinată şi nu le-a mai putut spune părinţilor săi. Minora nu a mai putut avorta şi a aşteptat să-i vină sorocul.

Dacă se va demonstra că
şi-a ucis copilul, minora Camelia S. riscă până la 15 ani după gratii.

Copil ucis de mamă

O tânără de 19 ani din satul Măceşu, localitate ce aparţine de Târgu Cărbuneşti, şi-a bătut în mod repetat copilul de numai o lună, cauzându-i moartea. Fetiţa a decedat în luna mai a acestui an, iar mama ucigaşă a fost arestată pentru omor deosebit de grav. Acesta este ultimul caz de pruncucidere înregistrat în judeţul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU