11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul, adăpost pentru câini şi pisici

Spitalul, adăpost pentru câini şi pisici

Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova îşi schimbă reputaţia. Dintr-o unitate sanitară în care curăţenia şi dezinfecţia stăteau la loc de cinste a devenit adăpost pentru maidanezi şi pisicile fără stăpân. Mai multe astfel de exemplare sunt hrănite şi cazate zi de zi în curtea spitalului, chiar de unii angajaţi. Animalele au libertatea de a intra în bucătărie, sala de mese şi chiar prin sălile de recoltare, fără ca personalului medical să-i pese de acest lucru. Nimeni nu se gândeşte la bolnavi, unii dintre ei cu afecţiuni grave, cum ar fi hepatită, tuberculoză sau SIDA, şi la pericolul ca ei să contracteze unele boli grave de la animalele tolerate cu inconştienţă de conducerea unităţii sanitare.

Un pacient a povestit zilele trecute că a întâlnit mai mulţi câini chiar pe holul Policlinicii TBC, în timp ce aştepta să intre la radiologie, şi a văzut o pisică ieşind din sala de recoltare. „Nu este posibil. Am mers să fac o radiografie la spital, dar am crezut că am nimerit la grădina zoologică“, a spus craioveanul Costin Enache.

Şi rudelor pacienţilor internaţi li s-a părut ciudat la început să întâlnească prin spital animale domestice, dar s-au obişnuit. Unii sunt însă de părere că pisicile şi câinii sunt necesari, pentru că prestează activităţi pe care spitalul nu şi le poate permite din cauza lipsei de fonduri. „Câinii sunt de ajutor, că nu este decât un singur paznic, dar multe persoane neavenite care sar gardul şi intră peste bolnavi. Iar pisicile cred că mai prind şi ele un şoricel, că stau toată ziua pe lângă magazia de alimente“, a explicat o femeie mai în vârstă, care avea pe cineva internat la TBC.

Marţi, redactorii noştri au văzut doi maidanezi ieşind din blocul alimentar – locul în care se prepară hrana bolnavilor. Alt câine era hrănit în curtea spitalului, chiar pe calea de acces între policlinică şi secţia de TBC, barând calea bolnavilor şi vizitatorilor. Câţiva metri mai încolo, o pisică neagră se uita cu invidie la maidanezul hrănit de angajaţii spitalului.

Redactorii GdS au solicitat încă de marţi spitalului un punct de vedere în legătură cu situaţia descrisă mai sus, însă nici până ieri, la închiderea ediţiei, conducerea unităţii sanitare nu a trimis un răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII