17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

O bunică a devenit mama nepoatelor sale

O americancă de 56 de ani din Cleveland, Jaci Dalenberg, a adus pe lume trei fetiţe sănătoase. Acestea nu sunt însă fiicele ei, ci nepoatele. Femeia a acceptat să fie „mamă purtătoare“ pentru fiica sa, Kim Coseno, care nu poate avea copii. Potrivit purtătorului de cuvânt al clinicii unde a avut loc evenimentul, iniţial, familia a dorit să adopte un copil. În cele din urmă, Jaci a propus să fie „mamă-surogat“, fiind inseminată artificial. Fetiţele s-au născut prin cezariană în Hillcrest Hospital din Mayfield Heights. Prima a venit pe lume Elizabeth Jacilyn, urmată de Carmina Ann şi de Gabrielle. „Suntem extrem de emoţionaţi şi ne-am îndrăgostit de fetiţe din prima clipă în care le-am văzut. Suntem binecuvântaţi cu o astfel de familie, care ne stă alături în orice moment şi ne susţine necondiţionat“, a scris pe blogul său Kim Coseno.

Universitate scoasă la licitaţie

Universitatea Tor Vergata, din capitala Italiei, Roma, a fost scoasă la licitaţie pentru suma modică de un euro şi 50 de cenţi. În preţ sunt incluşi profesorii, elevii şi personalul auxiliar al acesteia. Anunţul dat publicităţii pe eBay este însoţit de o fotografie a universităţii şi de următoarea prezentare: „Complexul universitar se află într-o zonă verde, din sud-estul Romei. Este compus din diverse facultăţi, toate cu parcări spaţioase, aule, laboratoare şi un bar. În preţ sunt incluşi profesorii, studenţii şi viitorul lor, pe care îl puteţi manipula după bunul plac. Calitatea este garantată, bunurile scoase la licitaţie fiind un accesoriu esenţial pentru oricine doreşte să facă din universităţi o instituţie privată, accesibilă puţinor oameni. În plus, aici veţi găsi un parc şi trei centre comerciale. Universitatea Tor Vergata este locul ideal pentru cei care vor să îşi lărgească universul de cunoaştere, fără a renunţa la shopping şi activitate fizică“.

Lenjerie intimă cu GPS

Bărbaţii geloşi care vor să ştie la orice oră pe unde umblă nevestele au primit un ajutor nesperat din partea unui producător de lenjerie. Firma braziliană Lindelucy a lansat pe piaţă o colecţie inedită de lenjerie, dotată cu GPS. În acest fel, prin intermediul Google Maps, bărbaţii vor putea afla oricând unde îşi petrec timpul partenerele. Colecţia lansată sub sloganul „Găseşte-mă, dacă poţi“ se adresează femeilor moderne, „care vor să se regăsească în această lume haotică“. Lenjeria va fi de ajutor însă mai ales bărbaţilor geloşi, care va trebui să scoată din buzunar 700 de euro pentru a achiziţiona un astfel de articol.

Campanie publicitară la mormântul lui Iisus

Asociaţiile catolice din India au pornit o aprigă campanie împotriva unei companii aeriene, din cauza unui fantomatic mormânt al lui Iisus din Kashmir. O serie de legende apocrife, nerecunoscute însă de Biserică, vorbesc despre acest mormânt. Potrivit acestora, Iisus, care a supravieţuit crucificării, ar fi venit în India, unde s-a căsătorit, şi a locuit în Kashmir până la vârsta de 120 de ani. Catholic Secular Forum din India, o organizaţie care reuneşte mai multe asociaţii catolice indiene, a trimis formal o scrisoare de protest companiei aeriene Spicejet, care ar fi indicat în revista sa publicitară, printre obiectivele turistice din Srinagar, capitala statului Kashmir, şi mormântul lui Iisus. În Srinagar există un mormânt numit Rozabal, unde ar fi conservat trupul lui Yuz Asaf, unul dintre numele sub care, potrivit tradiţiei indiene, ar fi recunoscut Iisus.

Laura Cosoi, interviuri din culise cu cei mai talentaţi balerini ruşi

Laura Cosoi va intra în culisele Galei Baletului Rusin în cadrul ediţiei de azi a „MTV Bailando“. Vedeta MTV va prezenta tot ce se petrece în spatele scenei la repetiţiile celor mai cunoscuţi balerini ruşi din lume. „Mi-a plăcut enorm la filmările pentru «MTV Bailando»! Mi s-a părut impresionantă Sala Palatului, plină de balerini care se încălzesc pentru marele spectacol. Cred că baletul are o încărcătură emoţională extraordinară, iar balerinii sunt nişte oameni sensibili, speciali“, a mărturisit gazda „MTV Bailando“.

Laura va prezenta, pe scurt, viaţa unui balerin de renume internaţional, sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru balet, dar şi recompensele emoţionale pe care le primeşte pentru munca depusă. „Viaţa de dansator de performanţă este aceeaşi pentru orice stil de dans, însă ceea ce m-a impresionat este devotamentul inimaginabil pe care aceşti oameni îl au pentru balet. Şi-au sacrificat întreaga viaţă pentru a se dedica acestei forme de artă“, a povestit vedeta MTV. Chiar înainte de a urmări o serie de spectacole celebre, precum „Lacul lebedelor“, „Spărgătorul de nuci“, „Corsarul“ sau „Frumoasa din pădurea adormită“, interpretate de artişti de la cele mai faimoase teatre de balet din Rusia, Laura a vorbit cu directorul Teatrului „Coroana Baletului Rus“ din Moscova, Anatol Emiliano, cu prim-solista Teatrului Balşoi şi cu cea mai tânără balerină prezentă la eveniment, Dasha, de 20 de ani. „Prim-solista mi-a povestit că ea consideră că talentul este incomensurabil, motiv pentru care nu este nevoie să participe la concursuri întrucât ceea ce simte pe scenă este unic şi nu poate fi măsurat“, a adăugat Laura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII