15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicaliştii din învăţământ, invitaţi la minister

Sindicaliştii din învăţământ, invitaţi la minister

Sindicaliştii din învăţământ vor participa în această dimineaţă la Ministerul Educaţiei, la o întrevedere cu ministrul Anton Anton. „Nu ştim încă tema dezbaterilor la care am fost invitaţi, însă, oricum, nu suntem dispuşi să discutăm despre Legea majorării salariilor“, a precizat pentru NewsIn preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Ministerul păstrează secrete subiectele discuţiilor de astăzi. Pe de altă parte, ministrul Anton Anton a invitat la discuţii doar trei dintre cele patru federaţii sindicale din educaţie, respectiv FSLI, Alma Mater şi Federaţia „Spiru Haret“. Federaţia Educaţiei Naţionale, condusă de Cătălin Croitoru, care are şi funcţia de preşedinte al Comisiei pentru educaţie din PD-L, nu a fost invitată la discuţiile de la minister.

 

Tăriceanu: Nu mă sperie greva generală

 

Discuţiile de la minister vor avea loc pe fondul atacului de ieri formulat de premierul Tăriceanu împotriva profesorilor şi a sindicaliştilor din educaţie.

„Liderii sindicatelor nu spun adevărul despre salariile din învăţământ pentru că nu vorbesc despre acele sporuri care se adaugă salariului de bază şi nu spun nici că un profesor are o normă de 14 ore pe săptămână“, a declarat ieri premierul Tăriceanu

„Ei spun (liderii sindicali-n.r.) cât e salariu de bază. Ştiţi câte sporuri sunt în învăţământ? Douăsprezece. Spor neuropshihic, spor de mediu rural, spor de dirigenţie sau de ore suplimentare… Cât are norma, nu spune nimeni. Ştiţi câte ore are pe săptămână? 14 ore pe săptămână pentru un profesor şi patru ore pentru un profesor universitar“, a spus ieri premierul angajaţilor unei fabrici private de echipament pentru industria petrolieră din Câmpina.

Tăriceanu le-a spus muncitorilor că profesorii trebuie să înţeleagă că totul se obţine cu efort. „Nu mă sperie că vor să facă grevă generală. Trebuie să înţeleagă fiecare cetăţean din România că totul se obţine cu efort şi cu solidaritate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS