10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMoţiune de cenzură pe educaţie

Moţiune de cenzură pe educaţie

PD-L a depus ieri o moţiune de cenzură la parlament în urma deciziei guvernului de a amâna majorarea salariilor profesorilor cu 50%.

 

Moţiunea de cenzură a PD-L, intitulată „Educaţia rămâne, guvernul pleacă“, solicită demisia Cabinetului Tăriceanu II, acuzat că „sfidează o lege votată în unanimitate de Parlamentul României, ignoră drepturile cetăţenilor acestei ţări şi generează o criză socială de proporţii“. Documentul poartă semnăturile a 132 de parlamentari, nu doar din PD-L, ci şi din PSD, PC şi PRM. Textul aminteşte că legislativul a votat în unanimitate majorarea salariilor profesorilor, iniţiativă ce a devenit lege în urma promulgării ei de şeful statului. „Această lege nu constituie o pomană electorală aşa cum o prezintă guvernul, ci o formă de reparaţie morală şi financiară acordată uneia dintre cele mai importante categorii profesionale din România“, se arată în textul moţiunii. „Noi, semnatarii moţiunii, vă cerem tuturor celorlalţi parlamentari să fiţi alături de cetăţenii cărora le vom cere din nou votul şi să retragem încrederea acordată guvernului Tăriceanu“, se menţionează în finalul proiectului moţiunii de cenzură democrat-liberale.

 

Tăriceanu: Moţiunea e inutilă

 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PD-L nu poate rezolva nimic pentru că este depusă cu o lună înainte de alegeri, a declarat ieri premierul Tăriceanu, citat de NewsIn.

„Stau şi mă întreb care este utilitatea. În cazul de faţă, este evident că scopul nu e decât unul politicianist pentru că suntem cu o lună înaintea alegerilor, iar moţiunea nu poate rezolva nimic. Aşa cum ne-a obişnuit, acest partid populist şi demagogic nu face decât politică măruntă, de doi bani. Acest lucru e demonstrat şi de această moţiune unde, colac peste pupăză, s-au asociat cu PRM, ei spunând că sunt un partid de dreapta. Nu mai înţelege nimeni, nimic“, a declarat Tăriceanu în cadrul unei vizite în judeţul Prahova.

 

Geoană: Demersul nu era necesar

 

De parcă s-ar fi vorbit cu premierul, liderul PSD, Mircea Geoană, a spus ieri că moţiunea de cenzură n-ar fi necesară. „În acest moment, considerăm că o moţiune de cenzură nu este necesară în condiţiile în care parlamentul se poate pronunţa prin dezbaterea acestei ordonanţe de urgenţă. Noi oferim o soluţie concretă, iar PD-L se ocupă doar de scandal politic, încearcă să puncteze electoral şi să amâne alegerile“, a susţinut Geoană.

Liderul social-democrat a mai arătat că este „dreptul constituţional“ al PD-L de a depune o moţiune de cenzură, dar că, din punctul său de vedere şi al PSD, prioritatea e respingerea ordonanţei de urgenţă: „Este calea cea mai simplă de a creşte salariile profesorilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU