13.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrevă generală pe 20 noiembrie?

Grevă generală pe 20 noiembrie?

Toate sectoarele bugetare vor întrerupe activitatea, începând cu 20 noiembrie, dacă parlamentul nu va anula ordonanţa guvernului de amânare a majorării salariilor profesorilor, a anunţat ieri preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu. Greva generală, la care sunt aşteptaţi să ia parte aproximativ 150.000 de bugetari, va fi prefaţată, în perioada 3-15 noiembrie, de mitinguri în Capitală, pentru a forţa creşterea salariilor în sectorul bugetar, a precizat liderul sindical. „Începând de luni, peste 30.000 de cadre didactice de la «Spiru Haret» vor declanşa greva generală, iar pe 11 noiembrie, Sanitas va organiza un miting în Capitală, la care vor participa aproape 10.000 de persoane“, a spus Petcu.

Liderul sindical a precizat că, pe 13 noiembrie, aproape 100.000 de funcţionari publici afiliaţi Sed Lex vor declanşa greva generală, iar cei afiliaţi Federaţiei „Columna“ (aproximativ 11.000 de persoane) vor declanşa protestele până pe 15 noiembrie. „Vom umple balcoanele parlamentului atunci când se va discuta anularea ordonanţei de îngheţare a salariilor şi vom avea grijă ca aceasta să fie respinsă. Dacă parlamentarii nu vor decide anularea ordonanţei guvernului, vor avea de-a face cu sindicaliştii“, a avertizat preşedintele CNSLR Frăţia.

 

Revendicări periculoase

 

Liderii BNS se arată totuşi mai rezervaţi în declaraţii, considerând că revendicările simpliste, de genul „vrem 50%“, sunt extrem de periculoase şi nu rezolvă problema. „Înainte de a discuta despre un calendar de proteste, ar trebui să discutăm despre soluţia pe care noi o propunem. Discutăm de probleme de structură atât în ceea ce priveşte bugetul educaţiei, de probleme majore de structură în zona funcţionarilor publici, în care o formulă de genul «creştere cu 50%» ar însemna pentru unii praf pe tobă, iar pentru alţii, sume uriaşe de bani“, a precizat Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical (BNS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII