16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii şi Urban, bătălie pe datorii

Craiovenii şi Urban, bătălie pe datorii

Câteva dintre asociaţiile care au datorii la Termoficare nu încheie contracte de cesiune a creanţelor cu firma Urban de teama locatarilor. Administratorul Asociaţiei nr. 19 Calea Bucureşti din Craiova a fost agresat verbal şi fizic de datornicii pe care a vrut să-i dea pe mâna recuperatorilor.

 

La două luni de la încheierea contractului cu Regia Autonomă de Termoficare Craiova, firma Urban din Bucureşti nu a reuşit să convingă toate asociaţiile cu restanţe să-i concesioneze creanţele. Recuperarea datoriilor istorice pe care le au craiovenii merge foarte încet, iar de sechestru pe maşini sau apartamente nici nu poate fi vorba. „Planul nostru a demarat greu, deoarece am reuşit numai parţial să încheiem contracte de cesiune cu unele asociaţii. Sunt două-trei care au refuzat de la început, iar altele au întâmpinat greutăţi. De exemplu, la o asociaţie, administratorul a fost chiar bruscat. În această situaţie vom da asociaţia în judecată şi vom pune sechestru pe patrimoniu, dacă au, în cel mai fericit caz, un calculator. La Craiova este o situaţie diferită faţă de Braşov sau Bucureşti, unde am avut contracte de acest gen“, a declarat Bogdan Bălan, reprezentantul Urban. Acesta a adăugat că din cele 7,5 milioane de lei (2,14 milioane de euro) a recuperat câteva zeci de mii de lei.

 

Urban i-a băgat în spital

 

Preşedinţii sau administratorii asociaţiilor datoare spun că metoda celor de la Urban nu este dintre cele mai bune pentru că aceştia vor să scoată castanele din foc cu mâna lor. Unii au refuzat de la început să concesioneze către Urban creanţele dovedite cu hotărâri judecătoreşti. Alţii, pentru că au fost agresaţi sau ameninţaţi, au renunţat imediat. Reprezentanţii firmei Urban spun că la o asociaţie din cartierul 1 Mai, când administratorul a auzit de ei, s-a îmbolnăvit subit şi s-a internat în spital. „Să vină reprezentanţii Urban să le bată la uşă, că eu am fost luat la rost de nişte băieţi mai tuciurii, când am mers acasă să le spun să-şi plătească restanţele. Această firmă să-şi ducă la capăt contractul încheiat“, a spus Mihai Stoilă, administrator la Asociaţia nr. 9 din cartierul 1 Mai. Mai rău a păţit-o administratorul Asociaţiei nr. 19 Calea Bucureşti, Petre Mimiş. „De ce să comunic eu către Urban lista cu datornici? Dacă nu au plătit la timp, acum le este mai greu. A ieşit cu scandal, cu reclamaţii la primărie. Comitetul s-a retras şi acum trebuie constituită altă asociaţie şi vor să plec eu, dar asta nu le rezolvă problemele pentru că datoriile tot rămân“, a declarat Petre Mimiş. Datornicii nu au o părere bună despre acţiunea celor de la Urban. „Termoficarea spune că nu are bani, dar pentru comisioane la Urban are“, a afirmat un locatar din Calea Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII