29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii judeţeni ai PD-L au întins mâna degeaba la bugetul public

Consilierii judeţeni ai PD-L au întins mâna degeaba la bugetul public

Pentru că guvernul a sărit câteva localităţi controlate de PD-L la împărţirea din septembrie a sumelor din rezerva bugetară, pedeliştii au încercat ieri, în şedinţa ordinară a CJ, marea cu degetul, solicitând prin două proiecte de hotărâre bani pentru 13 localităţi conduse de primari de la PD-L.

 

OLT. Cele două proiecte au fost iniţiate de consilierii PD-L Marin Ionică şi Gheorghe Buică. Documentele purtau deja refuzul majorităţii din Comisia de buget-finanţe, trei dintre cei cinci membri ai acesteia, respectiv cei ai PSD şi PNL, votând împotrivă.

Cele două proiecte au fost totuşi citite şi supuse votului general. Cei 12 consilieri democrat-liberali au fost singurii care au votat pentru. Ei voiau două milioane de lei pentru Slatina şi 3,4 milioane pentru Brebeni, Cârlogani, Coloneşti, Găneasa, Grădinari, Nicolae Titulescu, Studina, Teslui, Valea Mare, Vădastra, Vădăstriţa şi Vâlcele. Vocea majorităţii, căzută în sarcina liberalului Jenel Copilău, a arătat că pentru sumele solicitate nu sunt identificate sursele de finanţare şi că invocarea HG nr. 1152/2008, prin care executivul a alocat, sume de bani bugetelor proprii ale unor judeţe, are alt rost decât cel la care s-au gândit iniţiatorii. În plus, rectificarea bugetară pentru sumele defalcate din TVA şi pentru cele alocate din cota de 22% din impozitul pe venit la nivelul trimestrului IV, la care iniţiatorii au făcut referire în proiecte, nu a avut loc.

Jenel Copilău, unul dintre membrii Comisiei de buget-finanţe, a votat, la şedinţa pe comisie, împotrivă, cu menţiunea că se va ţine cont de proiectele de hotărâre la viitoarele rectificări ale bugetului pe 2008. Vociferările aleşilor PD-L nu au avut, evident, nici un efect.

De dărnicia guvernului aprobată în luna septembrie şi care ţine de şirul pomenilor electorale în preajma alegerilor parlamentare s-au bucurat aproape 100 de comune şi oraşe din Olt. Din cele 18 localităţi cu primari PD-L, nouă nu au primit nimic. Din cele pentru care consilierii PD-L au încercat ieri să obţină bani, doar Valea Mare a fost băgată în seamă de guvern, alocându-i-se 390.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS