14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBebeluş muşcat de şobolani

Bebeluş muşcat de şobolani

Medicii de la Spitalul din Târgu Jiu s-au confruntat cu un caz neobişnuit: la Secţia de boli infecţioase s-a prezentat o femeie de etnie romă, cu fiul său de nouă luni, care fusese muşcat de şobolani.

Un bebeluş de nouă luni, din cartierul de romi Meteor, din municipiul Târgu Jiu, a ajuns la spital cu multiple muşcături de şobolan pe faţă, mâini şi corp. Copilul provine dintr-o familie cu probleme sociale, fiind crescut în condiţii precare. Băieţelul a fost muşcat de şobolani în urmă cu două seri, când a fost lăsat singur de mama sa.  „Copilul este encefalopat şi a venit cu multiple muşcături în regiunea cefalică, la nivelul capului, feţei, inclusiv al cavităţii bucale. Era plin de sânge şi de pământ. Este un copil neîngrijit, iar noi i-am făcut tratament cu ser antirabic, după care l-am trimis la Pediatrie pentru alt tratament“, a spus medicul de gardă din cadrul Secţiei de boli infecţioase, Costinel Popescu.

Anchetă

Copilaşul este crescut într-o sărăcie lucie. Mama micuţului a povestit ce s-a întâmplat. „L-am lăsat singur în pat, în casă, dar nu mult. Când am venit era plin de sânge. Am ieşit cu el afară şi am strigat la vecini. Era muşcat şi plin de sânge, că au intrat şobolanii în casă prin uşa crăpată şi i-au ros şi biberonul din mână“, a declarat Floarea Mihai.
Reprezentanţii Protecţiei Copilului Gorj, alertaţi de medicul Cristinel Popescu, au afirmat că se va demara o anchetă socială pentru a-i putea interna pe mamă şi pe fiul său la Centrul Maternal. Se pare însă că femeia se opune.  „Vom stabili, în urma anchetei sociale, ce este de făcut cu această familie. În acest condiţii, este clar că mama nu poate creşte copilul, dar refuză internarea în Centrul Maternal“, a spus un reprezentant de la Protecţia Copilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII