15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccidente cu poliţişti

Accidente cu poliţişti

Doi poliţişti doljeni sunt cercetaţi de colegii lor, după ce duminică au fost implicaţi în accidente de circulaţie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4.30, agentul de poliţie Marian Bădineanu, de 23 de ani, din Balş-Olt, ajutor de şef de post în comuna doljeană Gângiova, aflat în timpul liber, a ieşit la o plimbare cu autoturismul personal Kia c’eed prin comuna Gighera. Era însoţit de amicul său Robert Gherganu, de 27 de ani, din localitate. Niţel „afumat“ şi conducând cu viteză excesivă, poliţistul a pierdut controlul direcţiei într-o curbă. Maşina a ieşit de pe carosabil, s-a lovit de parapetele de protecţie montate în curbă, din care a ricoşat într-un gard de beton, apoi s-a răsturnat. În urma accidentului, autoturismul a fost puternic „şifonat“, iar pasagerul din dreapta – amicul poliţistului de la volan – s-a ales cu leziuni uşoare, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Testându-l cu aparatul etilotest, colegii de la Rutieră au constatat că poliţistul prezenta o alcoolemie de 0,96 mg pe litru alcool pur în aerul expirat, aşa că i-au întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală.

În aceeaşi zi, alt poliţist a fost protagonistul unui accident stupid. În jurul orei 20.00, agentul Daniel Telman, ajutor de şef de post în comuna Murgaşi, patrula prin localitate la volanul Loganului de serviciu. Trecând pe lângă o nuntă, poliţistul l-a călcat pe picior pe un minor de 17 ani din localitate, care tocmai juca hora pe carosabil împreună cu alţi nuntaşi. În urma accidentului, victima a suferit leziuni superficiale la glezna piciorului drept, refuzând să se prezinte la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În ambele dosare cercetările se efectuează sub coordonarea procurorilor Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În paralel, cei doi poliţişti sunt vizaţi şi de o anchetă internă pe linie administrativă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS