16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjClub pentru persoanele cu handicap din Gorj

Club pentru persoanele cu handicap din Gorj

Persoanele cu handicap din judeţul Gorj vor avea un loc unde se vor întâlni şi vor petrece într-un mod plăcut timpul liber. Asociaţia Persoanelor cu Handicap din Oltenia încearcă să găsească fonduri pentru amenajarea unui spaţiu corespunzător.

 

GORJ. Reprezentanţii Clubului „Rotary“ din Târgu Jiu au promis acordarea unui sprijin financiar în valoare de 15.000 de lei pentru amenajarea unui spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea clubul pentru persoanele cu handicap din Gorj. Dacă totul merge bine, Clubul va fi inaugurat pe 3 decembrie, când este marcată şi Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

Înfiinţarea unui club destinat persoanelor cu handicap este un vis mai vechi al preşedintelui Asociaţiei pentru Persoanele cu Handicap din Oltenia, Mircea Andrei, care suferă de hemofilie. Acesta a găsit un spaţiu şi s-a zbătut, împreună cu fratele său, care este vicepreşedintele asociaţiei, să-l doteze şi să-l amenajeze corespunzător. Lipsiţi de orice sprijin, cei doi au contribuit cu bani din propriile salarii pentru a duce la îndeplinire acest proiect. Au cumpărat câteva calculatoare, un joc de fotbal şi o masă de tenis. Au reuşit să procure câteva aparate pentru exerciţii fizice, care sunt foarte necesare pentru persoanele cu dizabilităţi. Însă, sumele necesare pentru amenajarea şi dotarea clubului depăşesc cu mult posibilităţile lor financiare. Clubul este situat în municipiul Târgu Jiu, pe bulevardul Republicii, numărul 15.

 

Campania a început să dea roade

 

Artistul Bacio a fost impresionat de sacrificiile pe care le fac cei doi fraţi pentru a deschide un club pentru persoanele cu handicap şi a decis să demareze o campanie în vederea strângerii de fonduri. „Campania urmăreşte să sprijine din punct de vedere informaţional şi financiar clubul persoanelor de handicap din Oltenia, unde se pot întâlni toate persoanele cu handicap. Ne-a impresionat foarte mult Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei persoanelor cu handicap din Oltenia, care a trebuit să facă mari eforturi pentru a realiza acest vis al lui. În acest club au loc atât activităţi socio-culturale, cât şi educaţionale şi sportive. Dorim să ajutăm la consolidarea proiectului prin strângere de fonduri pentru a aduce normalitate şi bucurie în sufletul oamenilor de lângă noi pentru că ei sunt la fel ca noi“, a declarat Bacio.

Campania s-a bucurat de succes, pentru că reprezentanţii Clublui „Rotary“ din Târgu Jiu au promis că vor ajuta financiar acest proiect: „Este vorba de o sumă de 15.000 de lei, din care se va achiziţiona aparatură de recuperare, audio-video şi se vor plăti costurile pentru renovarea spaţiului. Tot din această sumă se vor acoperi şi cheltuielile de funcţionare a sediului, cum sunt cele legate de asigurarea energiei electrice şi termice, abonamentul de internet şi plata salariilor. Avem promisiuni şi din partea altor oameni de afaceri din Târgu Jiu. Sperăm că toate aceste promisiuni se vor concretiza cât mai repede“, a spus Bacio.

 

15 persoane cu handicap vor putea frecventa zilnic clubul

 

În cadrul Clubului pentru persoane cu handicap din Târgu Jiu se vor desfăşura următoarele activităţi: socio-culturale şi ocupaţionale, de utilizare a calculatorului, de gimnastică şi exerciţii fizice. Persoanele cu dizabilităţi vor primi consiliere psihologică, socială, medicală şi vocaţională şi vor fi ajutate să-şi găsească un loc de muncă. Clubul va funcţiona în fiecare zi, de luni până vineri. 15 persoane pot frecventa zilnic clubul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS