22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliticienii, veniţi buluc la depunerea candidaturilor

Politicienii, veniţi buluc la depunerea candidaturilor

Politicienii care aspiră la un post de senator sau deputat s-au înghesuit ieri să îşi depună dosarele la sediul Biroului Electoral Judeţean de Circumscripţie Gorj.

GORJ. PNG Gorj a fost primul partid care a depus, ieri-dimineaţă, dosarele candidaţilor la Biroul Judeţean Electoral.

Pe lista partidului în fruntea căruia se află Gigi Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua, sunt nume ca Bolovan (Marian Bolovan Durbăcea – vicepreşedintele PNG) şi Tauru (Bebe Tauru – viceprimarul comunei Urdari), precum şi proprietara imobilului în care este sediul organizaţiei judeţene a PNG (Fimiţa Corlan, de profesie medic) şi administratorul unei firme de proiectare (Ovidiu Rădulescu) situată lângă sediul partidului.

Marian Bolovan Durbăcea a spus că organizaţia judeţeană a PNG va obţine la alegerile locale un rezultat cuprins între 7 şi 10%. Reprezentanţii partidului au admis că votul va fi influenţat şi de rezultatele echipei Steaua. „E adevărat că Steaua are mulţi suporteri, iar dacă joacă bine şi va câştiga, aceştia vor veni în număr mare să voteze, însă, în cazul în care va pierde, nu se vor mai prezenta la vot“, a spus Ion Paliţă, secretarul general al PNG Gorj.

O armată de pesedişti

 

Tot ieri, în jurul prânzului, au sosit la sediul Biroului Electoral Judeţean şi candidaţii Partidului Social Democrat. Aproximativ 30 de persoane, printre care şi politicienii nominalizaţi pentru cele şase posturi de deputat şi două de senator, au încercat să intre în sediul Biroului Electoral Judeţean. Pentru că nu au mai avut loc, unii social-democraţi au fost nevoiţi să aştepte la uşă până când judecătorii BEJ au verificat dosarele candidaţilor. Lista PSD Gorj nu a suferit modificări, fiind aceeaşi cu cea prezentată în urmă cu două luni. Astfel, în Colegiul nr. 1 la Senat va candida actualul senator Ion Florescu, iar în Colegiul nr. 2, fostul prefect de Gorj, Toni Greblă. La Camera Deputaţilor, pentru Colegiul nr. 1 şi-a depus candidatura Ilie Petrescu, pentru Colegiul nr. 2, fostul prefect Mugurel Surupăceanu, iar pentru Colegiul nr. 3, ex-deputatul Scarlat Iriza. În Colegiul nr. 4 şi-a depus dosarul omul de afaceri Eugen Vâlceanu, iar la Colegiul nr. 5 – consilierul judeţean Vasile Popeangă. În Colegiul uninominal nr. 6 va candida deputatul Victor Ponta. De precizat că singurii care au lipsit de la sediul BEJ au fost deputatul Victor Ponta şi senatorul Ion Florescu, aceştia fiind la parlament.

 

Mischie, pe lista PRM

 

Un candidat-surpriză este Nicolae Mischie, cel care, pe ultima sută de metri, a sărit în barca PRM, pe listele căruia se va lupta pentru un post de deputat. Fostul baron de Gorj, demis de la PNG, va candida în cadrul Colegiului nr. 6 Târgu Jiu. Aici îl va întâlni pe fostul său coleg de partid, deputatul Victor Ponta. Fostul şef al Consiliului Judeţean Gorj a declarat că va încerca să fie prezent astăzi la Biroul Electoral Judeţean, alături de noii săi colegi de la PRM, pentru depunerea candidaturilor: „Eu văd această luptă ca pe un exerciţiu democratic. Sper într-o dispută electorală corectă, nu aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale. A fost o experienţă urâtă şi nu au fost luaţi în seamă de Biroul Electoral Judeţean. Nu ştiu ce şanse am. Cert este că voi fi angrenat în lupta politică şi sper să fie una dominată de fair-play. O să încerc să ajung la depunerea candidaturilor, dar trebuie să merg şi până la Bucureşti, la un control medical cu mătuşa. Dacă reuşesc să o trimit cu altcineva, o să particip şi eu“, a declarat Nicolae Mischie.

Aglomeraţie la BEJ

Ieri a fost o zi aglomerată la Biroul Electoral Judeţean. Şi reprezentanţii PNL Gorj au venit, după-amiază, pentru a depune dosarele candidaţilor la alegerile parlamentare. Pentru Colegiul nr. 1 va candida Dan Ilie Morega, preşedintele organizaţiei judeţene, iar la Colegiul nr. 2 – Pantelimon Manta, actual deputat. Candidaţi liberali la Camera Deputaţilor sunt: Virgil Drăguşin – la Colegiul nr. 3, Florentin Gheorghescu – la Colegiul nr. 4, Ion Pârgaru – la Colegiul nr. 2, şi Matei Nădrag – la Colegiul nr. 6.

La Senat, candidaţii PNL Gorj sunt: Vasile Creţan, la Colegiul nr. 1, şi Nicolae Bercea, la Colegiul nr. 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS