29.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia suspendă achiziţia de maşini

Poliţia suspendă achiziţia de maşini

Şeful interimar al Poliţiei Române, chestorul Gheorghi Plai, a anunţat ieri că au început procedurile de suspendare a contractului de achiziţii de maşini încheiat cu Ager Leasing, pentru care fostul şef, Gheorghe Popa, a fost demis.

„Având în vedere concluziile cuprinse în raportul Corpului de Control al MIRA privind achiziţia publică de autospeciale prin leasing financiar al IGPR, prin care se fac cunoscute anumite nereguli în procesul de derulare a achiziţiei amintite cu privire la preţ şi la neîndeplinirea cerinţelor minime stabilite în documentaţia de atribuire, în Consiliul de conducere al IGPR s-a hotărât declanşarea procedurilor de suspendare a derulării contractelor pentru clarificarea tuturor aspectelor şi a investigaţiilor pe care DNA le are în curs“, a spus ieri Gheorghi Plai.

Chestorul recunoaşte însă că există riscul de a plăti anumite daune, însă nu este exclusă nici varianta suspendării pe cale amiabilă sau se poate discuta cu Ager pentru o renegociere a preţului. Plai a spus că nu a luat legătura cu reprezentanţii Ager Leasing şi a reamintit că va lua o decizie după definitivarea anchetei DNA şi a comisiei de experţi din IGPR.

Parcul auto al IGPR este acoperit, potrivit şefului instituţiei, în proporţie de 39%, iar maşinile care sunt prevăzute în contractul cu Ager ar fi făcut ca procentul să crească la 46.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII