24.5 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţii tineri din Craiova, câştigători de proiect

Deţinuţii tineri din Craiova, câştigători de proiect

Un deţinut de la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova a participat ieri la Bucureşti, la conferinţa internaţională „Abilităţile de viaţă necesare viitorului cetăţean european“, organizată de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC). Persoana privată de libertate a fost invitată la manifestare deoarece Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova s-a numărat printre câştigătorii microproiectelor finanţate de FDSC în perioada 2007 – 2008, cu proiectul „Implică-mă şi voi înţelege“.

Acesta a fost realizat în cadrul programului „Copii şi tineri promotori ai societăţii civile“, implementat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe din Olanda prin programul MATRA, iar deţinutul invitat ieri la conferinţă, beneficiarul acestui proiect, a împărtăşit asistenţei experienţa dobândită pe parcursul desfăşurării proiectului. „Manifestarea a adus în atenţia participanţilor dezbateri pe teme conexe dezvoltării abilităţilor de viaţă şi a facilitat schimbul de experienţă şi bune practici dobândite în urma implementării proiectelor.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor care au beneficiat de finanţare, ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, ai Ambasadei Olandei în România, precum şi experţi în dezvoltarea abilităţilor de viaţă, atât din România, cât şi din alte ţări“, a spus Gabriel Gunescu, directorul Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII