5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţii PNL, aruncaţi în luptă

Candidaţii PNL, aruncaţi în luptă

Liberalii au depus ieri candidaturile pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie, PNL devenind astfel primul partid care se aşază în block-startul campaniei electorale.

Cu doar câteva zile înainte de expirarea termenului final de depunere a candidaturilor, aspiranţii liberali la un loc în parlament, în frunte cu preşedintele Mario Ovidiu Oprea şi ministrul Mihai Voicu, au venit la Biroul Electoral Judeţean să predea dosarele de candidatură. PNL este, de altfel, şi primul partid care oficializează intrarea în competiţia electorală, deşi ultima zi de depunere a candidaturilor este marţi, 21 octombrie.
La ieşirea de la BEJ, Mihai Voicu a declarat că PNL demonstrează prin graba depunerii candidaturilor că doreşte votul uninominal.
„Este semnalul pentru ca toţi cei 15 candidaţi PNL să comunice direct cu cetăţenii. Prin votul uninominal vrem să ştergem imaginea parlamentarului nepăsător, ascuns pe o listă de partid. Este evident că nu vom câştiga toţi, dar avem 15 candidaţi foarte buni şi cu toţii vor transmite mesajul PNL către cetăţeni“, a spus Voicu.

Lupoi, Gust şi Pană, în Colegiul 4 Craiova

Pentru Colegiul 1 din Craiova pentru Camera Deputaţilor, ce include şi comuna Breasta, va candida din partea PNL fostul preşedinte al Craiovei Maxima, Corneliu Stroe, care îi are drept contracandidaţi pe pesedistul Virgil Popescu, consilierul ex-preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu, şi pe şeful Clinicii de Buco-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului Judeţean.
În Colegiul 2 Craiova, care include comunele Bulzeşti, Goieşti, Mischii şi Murgaşi, va candida deputatul Horaţiu Buzatu, împotriva fostului vicepreşedinte al consiliului judeţean, pedelistul Constantin Dascălu, şi a ex-viceprimarului craiovean Gheorghe Nedelescu (PSD).
În Colegiul 3 Craiova a intrat în competiţie Ionuţ Stroe, consilier municipal şi singurul dintre candidaţi care nu a completat declaraţie de necolaborare cu Securitatea pentru că este născut după 1976. Acesta candidează împotriva deputatei PD-L Diana Buşoi şi a ex-viceprimarului Craiovei Sorin Iordache, candidatul PSD.
Pe Colegiul 4 Craiova se va bate din partea PNL senatorul ex-peremist Mihai Lupoi, care se va lupta cu pesedistul Florentin Gust, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Tineret, şi cu Ionel Pană (PD-L), consilier judeţean.

Competiţie Voicu-Trăistaru-Voinea la Calafat

Lista colegiilor de „judeţ“ e deschisă de Colegiul 5 Filiaşi, în care va candida, din partea PNL, şeful Gărzii de Mediu, Manu Costache. În acelaşi colegiu aspiră la un loc de deputat şi pedelista Ileana Şerban şi pesedistul Petre Petrescu.
În Colegiul 6 Cetate intră în competiţie primarul liberal din Pleniţa, Puiu Calafeteanu, acesta candidând împotriva deputatului PSD Claudiu Manda şi a directorului Direcţiei Agricole Dolj, Cornel Popa.
În Colegiul 7 Calafat, cel mai mic colegiu delimitat în Dolj, va candida ministrul pentru relaţia cu parlamentul Mihai Voicu, care îi are contracandidaţi pe fostul primar din municipiu, pesedistul Petre Trăistaru, şi pe pedelistul Stelian Voinea, directorul Spitalului din Calafat.
În Colegiul 8 Băileşti va candida din partea liberalilor directorul cu veleităţi artistice al Direcţiei Silvice, Eugen Gioancă, împotriva pesedistei Maria Schutz şi a pedelistului Gelu Vişan.
În Colegiul 9 Segarcea pentru Camera Deputaţilor, liberalii o aruncă în luptă pe şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Luminiţa Popescu, care va candida împotriva primarului pedelist din Călăraşi, Vergică Şovăilă, şi a deputatului PSD Valeriu Zgonea.
În Colegiul 10 Dăbuleni, PNL l-a desemnat candidat pe directorul ISCIR, Victor Bujor, care va candida împotriva deputatului PSD Ion Călin şi a pedelistului ex-director la Ape Ştefan Stoica.

Candidaturile din Colegiul Medicilor, sub semnul întrebării

În lupta pentru Senat, liberalii deschid lista cu directorul Doljchim, Dumitru Ungureanu, care va candida pe Craiova împotriva ex-senatoarei PSD Maria Antoaneta Dobrescu şi a preşedintelui PD-L, Radu Berceanu.
În Colegiul 2, supranumit Colegiul Medicilor, liberalii au desemnat-o pe directoarea Spitalului Judeţean Craiova, Cristina Calangiu, să candideze împotriva senatorului Irinel Popescu, din partea Alianţei PSD-PC, şi a directorului Spitalului de Neuropsihiatrie, Tudor Udriştoiu (PD-L). Aceasta a declarat ieri că nu este însă convinsă de faptul că va avea numai medici contracandidaţi, dat fiind faptul că PD-L a făcut deja o schimbare în acest colegiu.
În Colegiul 3 Cetate-Filiaşi va candida din partea PNL patronul CAVI Imexco, Viorel Călin, care îi va avea contracandidaţi pe deputata PSD Olguţa Vasilescu şi pe pedelistul Eugen Georgescu, fostul director al societăţii de drumuri a consiliului judeţean.
În lupta din Colegiul 4 Calafat-Băileşti intră preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, care îi va avea contracandidaţi pe pesedistul Florea Crânguş şi pedelistul Constantin Iancu.
În Colegiul 5 Dăbuleni va candida din partea PNL directoarea Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorulului, Elena Costea, care va candida împotriva preşedintelui PSD, Mircea Geoană, şi a ex-prefectului de Dolj Nicolae Giugea (PD-L).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII