18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCampania „Să păstrăm apele curate!“, la Londra

Campania „Să păstrăm apele curate!“, la Londra

Campania „Să păstrăm apele curate!“ a ajuns pe lista scurtă a campaniilor de mediu, la categoria Best Green International Campaign, în cadrul Festivalului Green Awards, organizat la Londra.

Campania, iniţiată de Administraţia Naţională „Apele Române“, a constat în activităţi de ecologizare pe malurile şi luciul râurilor şi lacurilor din România, în toate bazinele hidrografice. La nivel naţional, în cadrul acestei campanii s-au implicat peste 500 de voluntari, care au reuşit să colecteze peste 500 de tone de deşeuri (plastic, hârtie, metal etc.), de pe malurile a zeci de râuri, printre care şi Jiu (zona judeţului Gorj). „La acţiunea de ecologizare a malurilor râului Jiu, în zona Lainici, au participat aproape 50 de voluntari, angajaţi ai DA Jiu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj şi ai Holcim România. Dorim să conştientizăm populaţia cu privire la importanţa apei“, a declarat la momentul respectiv (în luna august) Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt de la DA Jiu.

În afară de ecologizarea malurilor şi a luciului de apă, în cadrul campaniei, pe malurile respectivelor râuri au fost montate coşuri de colectare selectivă, în care cetăţenii vor putea arunca peturi (este reprezentat grafic de „PETşte“), metal („meDOZA“) şi hârtie (în mijloc).

Câştigătorii Festivalului Green Awards vor fi anunţaţi la o ceremonie ce va avea loc pe 12 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU