19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMisiuni aeriene la frontiera cu Serbia

Misiuni aeriene la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au executat ieri misiunile de supraveghere a frontierei de stat cu ajutorul unui elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. Acestea au avut ca scop asigurarea unui sistem de observare, obţinere şi interpretare a datelor şi informaţiilor despre pregătirile pe care le fac infractorii în vederea trecerii frontierei de stat.
„Poliţiştii din cadrul structurilor operative aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au participat alături de colegii din Inspectoratul de Aviaţie al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative la misiunile de cercetare aeriană a principalelor direcţii de deplasare a infractorilor, de observare a eventualelor modificări survenite în configuraţia terenului şi de adaptare a dispozitivelor de supraveghere a frontierei de stat la situaţia reală din teren“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Misiunile s-au desfăşurat în zona de competenţă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, cuprinsă între localităţile Salcia şi Şviniţa.
Având în vedere că graniţa cu Serbia este şi frontieră externă a Uniunii Europene, misiunile de cercetare aeriană efectuate în sprijinul poliţiştilor de frontieră se vor intensifica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS