15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Evadare la muzeu

15 bărbaţi privaţi de libertate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova au vizitat ieri, la ora 11.00, Expoziţia permanentă din cadrul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii a Muzeului Olteniei din Craiova. Tema principală a expoziţiei a fost „Flora şi fauna din regiunea Olteniei“. Deţinuţii au fost selecţionaţi din rândul celor clasaţi în regim deschis şi
s-a avut în vedere comportamentul în perioada executării pedepsei şi interesul manifestat faţă de programele şi activităţile educative şi psihoterapeutice.

„În mediul penitenciar se constată carenţe educative cauzate de abandonul şcolar, de contextul socio-economic al familiei, precum şi de dezinteresul pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor în diverse domenii. În aceste condiţii, activităţile care au caracter educativ contribuie la îmbogăţirea nivelului de cunoştinţe al persoanelor implicate şi, totodată, la motivarea lor pentru asumarea de roluri responsabile în cadrul comunităţii“, a precizat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMS Craiova. Acţiunea de ieri a continuat seria ieşirilor în comunitate, în locuri cu puternică semnificaţie pentru zona Olteniei. Ultima „evadare“ a deţinuţilor de la PMS Craiova a fost la Muzeul Satului din Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS