21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUltima şansă de evaluare a sănătăţii românilor

Ultima şansă de evaluare a sănătăţii românilor

Doar 7.500 de taloane din cele 75.000 returnate în judeţul Dolj, pentru Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, au ajuns la populaţie în ultimele săptămâni, în urma unei campanii desfăşurate de autorităţile locale pentru redistribuirea lor.
Restul de 67.500 au fost distribuite în teritoriu şi urmează să ajungă la populaţie prin medicul de familie, primării sau asistenţii comunitari.
Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, cele 75.000 de persoane au posibilitatea să se prezinte la medicul de familie până pe 31 decembrie pentru a fi evaluată starea lor de sănătate, după efectuarea unui set de analize şi a consultaţiilor medicale.
„Este foarte important ca oamenii să meargă la medic pentru a putea fi depistate la timp şi tratate problemele de sănătate. Dacă ar fi să ne raportăm la rezultatele obţinute până acum în cadrul Programului de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei, în judeţul Dolj, riscul de îmbolnăvire a populaţiei este de 54,17%, peste media pe ţară, de 37%. Până acum, prin acest program au fost depistate 4.035 de cazuri noi de îmbolnăvire, cele mai multe de diabet, hepatită cronică, boli cardiovasculare şi cancer“, a explicat dr. Ştefan Popescu, directorul medical al ASP Dolj, necesitatea prezentării populaţiei la evaluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS