16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficant de haşiş, prins la Severin

Traficant de haşiş, prins la Severin

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au prins vineri în flagrant un tânăr de 18 ani, care vindea haşiş liceenilor din Drobeta Turnu Severin.

 

Conform reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, politiştii din Mehedinţi, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub supravegherea unui procuror DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi, au organizat vineri o acţiune de prindere în flagrant a unui tânăr care vindea haşiş unor liceeni. Oamenii legii au început supravegherea lui în urmă cu şase luni, când, în urma acţiunilor informative ale poliţiştilor de frontieră, s-au obţinut date că Alexandru P., de 18 ani, din Drobeta Turnu Severin, procura, consuma şi distribuia droguri unor liceeni din municipiu. Pentru a-i proba activitatea infracţională, poliţiştii l-au supravegheat pe tânăr, fiind obţinute indicii concrete că acesta vinde haşiş. Prin folosirea unui investigator sub acoperire, au fost cumpărate de la dealer 10 grame de haşiş.

Flagrantul

 

Alexandru P. a fost reţinut vineri într-un parc din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin, în timp ce încerca să vândă 13 grame de haşiş unui licean din municipiu. Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că tânărul, care provine dintr-o familie cu posibilităţi materiale modeste, procura drogurile de la diverse persoane din Severin, le ascundea în diferite parcuri din oraş, în scorburi, ronduri de flori şi, odată cu găsirea consumatorilor, majoritatea liceeni, le oferea spre vânzare contra sumei de 100-150 de lei pe gram. În urma acţiunii poliţiştilor, a fost confiscată o cantitate totală de 23 de grame de haşiş, a cărei valoare pe piaţa ilegală este de aproximativ 2.500 de lei. Tânărul este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS