17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPonta vrea un pesedist pe locul conservatorilor

Ponta vrea un pesedist pe locul conservatorilor

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta doreşte ca formaţiunea politică din care face parte să nominalizeze un candidat pe locul rezervat conservatorilor, dacă Ilie Petrescu nu se hotărăşte să candideze în Colegiul uninominal nr. 1 Gorj.

Pesediştii şi conservatorii gorjeni încă nu au căzut la pace în privinţa colegiului oferit Partidului Conservator. Întrucât liderul conservatorilor gorjeni nu se hotărâşte dacă va candida sau nu în Colegiul nr. 1, propus de PSD, deputatul Victor Ponta a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Jiu că social-democraţii ar putea să îşi nominalizeze propriul candidat. Parlamentarul este de părere că indecizia conservatorilor nu face decât să afecteze imaginea Alianţei şi să îi împiedice pe aliaţi să îşi construiască o strategie de campanie electorală comună şi unitară. Victor Ponta a afirmat că nu îi va face niciodată campanie electorală fostului peremist Ilie Petrescu, actual conservator, mai ales după ce senatorul a depus, în urmă cu mai multe luni, o plângere penală împotriva deputatului pesedist.

 

Au candidaţi de rezervă

 

Ponta a declarat că Ilie Petrescu nu se bucură de susţinere în zona Motru, unde de fapt doreşte să candideze, după ce în campania electorală pentru alegerile locale i-a jignit pe edilii PSD din zonă.

„Respectăm înţelegerea cu PC semnată la nivel naţional, dar nici o înţelegere de la nivel naţional şi internaţional nu va putea trece peste decizia adoptată la nivel local, şi anume că PC va desemna un candidat în cadrul Colegiului nr. 1. Sprijinim un candidat PC în Colegiul nr. 1. Dacă nu îşi desemnează candidatul, avem oameni la PSD cu care să candidăm şi să câştigăm. Avem nevoie să îl desemneze cât mai repede, pentru că se simte această lipsă pe listă. Nici o modificare nu se va face. Dacă vor face, conducerea centrală să îl schimbe pe Cârciumaru, pe Călinoiu sau pe mine. La locale am obţinut locul cinci pe ţară şi întâi pe Oltenia“, a spus Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS