7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRoşii gigant în Mehedinţi

Roşii gigant în Mehedinţi

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin se poate considera norocos, pentru că are în grădina casei un solar plin cu roşii care cântăresc până la un kilogram şi jumătate fiecare. Petre Doană spune că la prima vedere ai impresia că roşiile, care sunt de mărimea unei mingi de handbal, sunt tratate cu diferite soluţii ca să crească atât de mult. „Vreau să vă spun că nu le-am injectat cu nimic. Nu ştiu dacă există roşii pe piaţă, chiar şi din solarii, injectate, care să arate aşa de frumos şi să fie atât de mari!“, a spus Petre Doană.

 

„Am o reţetă pe care o ştiu de la tata“

 

Severineanul, care este la pensie acum, spune că reţeta o ştie de la tatăl său. „Să nu vă imaginaţi că roşiile au crescut aşa, de la sine. Nu! Eu am avut grijă de asta. Am o reţetă pe care o ştiu de la tata şi am să o spun, că nu mă supăr dacă o încearcă şi alţii. Nu le-am stropit niciodată cu soluţii luate de la farmacii, cum îi văd pe foarte mulţi oameni că fac. De când mă ştiu eu, şi când eram mic, tata făcea la fel. Am folosit îngrăşământ natural, în special de la animale, şi pământ negru de sub garduri şi rezultatele se văd. Şi, cel mai important, trebuie să-ţi placă tot ceea ce faci şi să pui suflet. Păi, eu stăteam poate şi toată ziua în solar. Dacă are cineva treabă cu mine ştie că peste zi mă găseşte în solar, printre roşii“, a mai spus severineanul.

Petre Doană crede că vecinii lui sunt invidioşi, dar spune că nu au de ce, pentru că, dacă vor, poate le va da şi lor seminţe la anul. „E posibil ca vecinilor să le cam fie necaz, dar nu au de ce, pentru că nu am ţinut ascunsă reţeta, iar dacă nu au încredere în ea, poate le dau şi nişte seminţe“, a spus râzând bărbatul. Până atunci însă, roşiile-gigant cresc în continuare, iar mărimea şi greutatea lor pot duce spre Cartea Recordurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII