5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalI-au luat parafa arhitectei!

I-au luat parafa arhitectei!

Arhitectul-şef al Primăriei Craiova nu mai are drept de semnătură, autorizaţiile de construire fiind semnate de un inginer.

 

Craiova rămâne pentru a doua oară fără arhitect-şef, după ce Mihaelei Al Bashtawi, directoarea Direcţiei de urbanism, i-a fost ridicat dreptul de semnătură, din cauză că a obţinut calificativul „nesatisfăcător“ pentru activitatea din 2007. „Directorul Direcţiei urbanism nu mai are drept de semnătură, dat fiind rezultatul evaluării pentru anul trecut“, a declarat ieri purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Menţionăm că Mihaela Al Bashtawi a primit calificativul „nesatisfăcător“ fiindcă ar fi blocat practic activitatea Urbanismului în 2007 şi pentru că ar fi semnat mai multe documente considerate de evaluatori dubioase. Autorizaţiile de construire şi celelalte acte de administraţie publică pentru care este necesară semnătura directorului vor fi parafate până la noi ordine de Elena Riza, de profesie inginer, şefa Serviciului de întocmire şi eliberare autorizaţii. Mihaela Al Bashtawi a mai pierdut o dată dreptul de a aviza documentele de urbanism, în octombrie 2006, când a demisionat. Atunci primăria ceruse şi aviz Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici să organizeze concurs pentru ocuparea funcţiei, însă totul a fost anulat după întoarcerea arhitectei în biroul de la Urbanism. De această dată, situaţia este mult mai complicată. Conform regulamentului, comisia de disciplină a primăriei a luat în cazul Al Bashtawi singura hotărâre posibilă pe baza calificativului: concedierea. Numai că această decizie nu poate fi pusă în aplicare, întrucât Al Bashtawi a acţionat în instanţă Primăria Craiova, pentru anularea calificativului „nesatisfăcător“ şi pentru suspendarea deciziei comisiei de disciplină. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, juriştii publici şi Mihaela Al Bashtawi se vor întâlni în instanţă abia în septembrie 2008.

 

Parcurile s-au dus

 

În ultimii doi ani, urbanismul Craiovei a luat-o razna! Şi în birourile administraţiei, dar, şi mai grav, în teren se întâmplă lucruri greu de imaginat. Contribuabilii sunt obişnuiţi să bată drumurile primăriei pentru a depune hârtii care deja existau la dosarele de autorizare, aşa cum sunt obişnuiţi să şi aştepte câteva luni până la aprobarea planurilor urbanistice. Chiar şi consilierii din vechiul mandat se obişnuiseră să aprobe planuri urbanistice în care erau trasate străzi care nu există sau care erau semnate de arhitecţi necunoscuţi. Însă, nici unii, nici alţii nu pot înţelege de ce dispar zonele verzi, ba chiar şi parcurile, sub semnătura arhitectului-şef al Craiovei. Mihaela Al Bashtawi nu a putut fi contactată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII