5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermen-limită pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare

Termen-limită pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare

OLT. Calendarul oficial privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale de luna viitoare a suferit modificări prin hotărâri ale Biroului Electoral Central. Astfel, dacă în programul calendaristic se arată că desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare se face prin tragere la sorţi „cel mai târziu cu zece zile înaintea datei alegerilor“, BEC a stabilit printr-o hotărâre ca data tragerii la sorţi să fie una fixă pentru desemnarea tuturor preşedinţilor şi locţiitorilor acestora, respectiv 22 mai. „Programul calendaristic privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale a fost făcut în baza legislaţiei în domeniu, dar Biroul Electoral Central poate lua hotărâri în interpretarea legii. Aşa că data-limită pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora a rămas valabilă la nivelul întregii ţări“, a declarat preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecătorul Sorinel Vasile.

Prefectura a centralizat toate propunerile de persoane pe care, potrivit legii, le avansează primarii. În baza acestor propuneri, prefectul judeţului întocmeşte o listă care, potrivit subprefectului Virgil Panduru, va ajunge la Tribunalul Olt vineri sau cel mai târziu luni. În prezent, angajaţii prefecturii verifică listele cu propuneri. Potrivit cerinţelor legislative, asemenea persoane trebuie să aibă cel puţin studii medii.

22 mai 2008 este şi termenul-limită pentru tipărirea buletinelor de vot, însă la nivelul Oltului data până la care acestea trebuie predate de tipografie este, potrivit contractului încheiat cu prefectura, 19 mai. Buletinele de vot ce vor fi utilizate pentru alegerea preşedintelui CJ, a consilierilor judeţeni, a primarului şi consilierilor locali la municipii şi oraşe au fost deja tipărite. De asemenea, şi pentru mai mult de jumătate din localităţile rurale, BEJ a dat bun de tipar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS