20.6 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAsistenţii din cabinetele şcolare nu mai vor weekenduri fără bani

Asistenţii din cabinetele şcolare nu mai vor weekenduri fără bani

Asistenţii medicali din cabinetele şcolare au venit ieri la SANITAS cu o listă de probleme, semnalând că, de ani de zile, sunt convocaţi la acţiuni extraşcolare în weekend, fără ca munca să le fie plătită suplimentar.

Deşi obiectivul iniţial al vizitei în grup la colegii de la sindicat a fost acela de a afla în ce stadiu se găseşte acţiunea lor în instanţă, iniţiată pentru recuperarea sumelor aferente tichetelor de masă de care ei nu au beneficiat în ultimii doi ani, discuţiile au luat altă turnură. „Venim sâmbetele şi duminicile la competiţii sportive, în sezonul cald mergem în punctele amenajate în oraş pentru supravegherea stării de sănătate a populaţiei, dar orele suplimentare nu ni se plătesc. Am vrea să ştim care-i procedura, putem sau nu să refuzăm să mai luăm parte la astfel de activităţi, dacă nu suntem plătiţi?“, au solicitat asistenţii ajutorul colegilor. În urma dialogului, s-a ajuns la concluzia că multe probleme rămân nerezolvate, pentru că nu se comunică eficient. „Noi avem peste 2.000 de membri de sindicat şi nu avem de unde să ştim ce se întâmplă în fiecare colţ al judeţului, dacă nu suntem anunţaţi. O astfel de problemă se rezolvă prin solicitarea plăţii conform Codului Muncii“, a răspuns liderul SANITAS, Roxana Dragomir.

Pe lista nemulţumirilor asistenţilor din cabinetele şcolare cu statut, a fost şi procentul mic, de doar 15%, reprezentând sporul acordat, deşi în ultimul an s-a produs o creştere de 10%. Cât despre subiectul care i-a făcut pe asistenţii din cabinete să se deplaseze la sindicat, procesul pentru tichetele de masă, acesta rămâne deschis. „Eu spun că vom câştiga acest proces, nu înseamnă că veţi primi şi banii, pentru că în Dolj se întâmplă ca sindicatul să stea cu hotărârea judecătorească în sertar din toamna trecută, însă n-au văzut nici un leu. Singura şansă ar fi executarea conturilor ministerului“, a spus preşedinta Roxana Dragomir. Aceasta a atras atenţia asupra altui aspect. „Ce trebuie să ne îngrijoreze în acest moment este discuţia privind preluarea cabinetelor de către consiliile locale. Va fi o problemă. Se va întâmpla ca în urmă cu ceva vreme, când angajaţii DSP au fost puşi în situaţia să aleagă între statutul de asistent şi cel de funcţionar public.

Cei care l-au ales pe ultimul au regretat. Singurul câştig, până acum, a fost acea primă de vacanţă, pe care avem şanse mari să o câştigăm şi noi cât de curând. Dacă în Slatina bugetul local poate are resurse, gândiţi-vă ce ar însemna preluarea cabinetelor în judeţ!“, a expus Dragomir problema reprezentanţilor celor peste 100 de asistenţi din cabinetele şcolare ale judeţului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU