10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMorega vrea bani pe cărbune

Morega vrea bani pe cărbune

Dan Ilie Morega, liderul liberalilor gorjeni şi membru al AGA a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, consideră că impasul financiar în care se află unitatea este cauzat şi de creanţele nerecuperate de la CET Craiova – Consiliul Municipal.

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), arată cu degetul Consiliul Municipal Craiova pentru impasul financiar în care se află producătroul de lignit din Oltenia. În cadrul conferinţei de presă a partidului, reprezentantul SNLO a declarat că unitatea din minerit are de recuperat creanţe de la doi consumatori de cărbune. „Avem doi mari datorinici: de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) avem de recuperat 1.300 de miliarde de lei vechi şi de la CET Craiova – Consiliul Municipal Craiova, 1.000 de miliarde de lei. Din acest motiv, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a fost nevoită să apeleze la o linie de credit şi acest lucru afectează indicatorii economici: există dobânzi. Totul este trecut în costurile generale“, a precizat Dan Ilie Morega.

 

S-a lepădat de Davidoiu

 

În ceea ce priveşte calitatea managementului la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, liberalul Morega a evitat să facă aprecieri. A evitat să mai recunoască faptul că PNL l-a susţinut pe actualul director Eugen Davidoiu pentru şefia SNLO, unitate intrată în impas financiar şi despre care tot mai des se afirmă că are nevoie de o strategie pentru a nu intra în faliment. „Indicatorii economici de la SNLO nu pot să îi spun acum. O să avem la dispoziţie datele de la direcţiile de specialitate şi o să le comunicăm. Despre management nu se poate spune că este defectuos. Vom discuta în şedinţa AGA, împreună cu reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor despre ceea ce se întâmplă la SNLO. Mai este şi problema aceea cu utilajul de mare capacitate…“, a mai spus Morega.

În ultimele luni, lucrurile au început să meargă foarte prost la SNLO: un excavator distrus la Cariera Husnicioara, contracte atribuite fără licitaţie, împrumuturi în bănci pentru plata salariilor şi strategii ineficiente de recuperare a creanţelor sunt doar câteva din elementele care ar trebui să îi îngrijoreze pe reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS