Acasă Local Gorj Complex comercial agricol de zeci de milioane de euro

Complex comercial agricol de zeci de milioane de euro

-

Un complex comercial agricol de proporţii şi la standarde europene se va construi în comuna Bâlteni, din judeţul Gorj. „Este cea mai mare investiţie de acest fel care se va realiza în România“, a spus deputatul Marcel Romanescu, care a militat pentru aprobarea proiectului. Potrivit acestuia, investiţia va putea ajunge până la 25 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în totalitate din fondurile provenind de la UE. „Este cel mai mare proiect din mediul rural din România, finanţat din fondurile europene. Mai este un singur proiect asemănător în ţară, la Bihor, dar de dimensiuni mai mici. De şase luni fac demersurile necesare“, a spus deputatul Marcel Romanescu. Primăria Bâlteni a pus la dispoziţie o suprafaţă de teren de peste două hectare pentru construcţie.

 

Piscină pentru ţăranii veniţi la târg

 

Complexul se va ridica pe locul unde, în prezent, funcţionează târgul de animale şi de cereale. Benficiarul investiţiei va fi Primăria Bâlteni. Potrivit edilului-şef, Vasile Vlăduleanu, complexul va cuprinde spaţii special amenajate pentru vânzarea animalelor şi a produselor agricole, dispensar veterinar, grădiniţă pentru copii, bancă, piscină şi parcări. Pe lângă toate acestea, primarul a precizat că se vor mai realiza o staţie de producere a biodieselului şi un sistem de eoliene pentru producerea de energie electrică atât pentru consumul complexului, cât şi al localităţii. Vasile Vlăduleanu a declarat că investiţia va însemna şi crearea a zeci de locuri de muncă: „Proiectarea va începe în cel mult trei luni, după care se va organiza licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de executarea lucrărilor de construire. S-a căutat un târg săptămânal cu renume în judeţul Gorj. Acesta deserveşte locuitorii din patru comune şi două oraşe arondate târgului“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

2 COMENTARII

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.