10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrima de vacanţă, câştigată în instanţă

Prima de vacanţă, câştigată în instanţă

Membrii Sindicatului Liber „Energia“ din Complexul Energetic Rovinari şi-au câştigat în instanţă mai multe drepturi pe care conducerea unităţii refuza să le acorde.

 

GORJ. Peste 2.000 de membri ai Sindicatului Liber „Energia“, din cadrul Complexului Energetic Rovinari (CE), au câştigat marţi, la Tribunalul Gorj, Secţia Conflicte de Muncă, procesul intentat conducerii unităţii. Întrucât conducerea CE a refuzat să le acorde salariaţilor mai multe drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă, semnat la nivel de ramură, cele trei sindicate din cadrul societăţii au apelat la instanţa de judecată. Sindicaliştii au cerut să beneficieze de prima de vacanţă şi cota de energie, însă s-au izbit de refuzul şefilor CER. Instanţa le-a dat însă dreptate salariaţilor, care au avut câştig de cauză într-o primă fază, însă conducerea Complexului Energetic Rovinari are posibilitatea de a face recurs la decizia judecătorilor gorjeni.

 

„Ar fi bani pentru
acordarea drepturilor care ni se cuvin“

 

Şefii Complexului Energetic din Rovinari au făcut public faptul că nu pot să le achite primele muncitorilor din cauză că unitatea are de realizat mai multe investiţii în domeniul protecţiei mediului: „Profitul la Complexul Energetic Rovinari a fost de peste 12 milioane şi ar fi bani pentru acordarea acestor drepturi care nu au fost stabilite de noi, ci la nivel naţional de ramură. Ne-am cerut drepturile care ni se cuvin şi suntem bucuroşi că am câştigat la Târgu Jiu. Să vedem ce se va întâmpla mai departe. Eu reprezint interesele a 2.000 de membri de sindicat şi mai sunt o mie de membri în celelalte două sindicate. Avem de recuperat drepturi băneşti din 2005. Este vorba de 13 milioane de de lei. Până acum, sindicatele au avut procese separate cu administraţia, dar ne vom uni, să ne reprezentăm mai bine interesele“, a declarat Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Liber „Energia“, din cadrul Complexului Energetic Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS