12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBuzatu ameninţă cu plecarea din partid

Buzatu ameninţă cu plecarea din partid

Deputatul de Dolj Horaţiu Buzatu a anunţat ieri că va pleca din PD-L dacă i se va interzice în continuare să ţină conferinţe de presă săptămânale, iar membrii proveniţi din PLD vor fi trecuţi pe locuri neeligibile la alegerile locale.

Conflictul mocnit între prim-vicepreşedintele PD-L Dolj Horaţiu Buzatu şi preşedintele Radu Berceanu nu mai e pentru nimeni o surpriză. Episoadele repetate din războiul de gherilă dus între cei doi parlamentari au culminat însă joi, când deputatul Horaţiu Buzatu a anunţat că va renunţa definitiv la PD-L, dar şi la politică dacă nu vor fi acceptate cerinţele sale în cadrul partidului. Buzatu a declarat că a cerut Comisiei de Arbitraj a PD-L să vină în Dolj pentru a analiza modul de alcătuire a listelor pentru alegerile locale, dar şi gestul şefului său de partid, Radu Berceanu, de a-i interzice organizarea conferinţelor de presă săptămânale. Buzatu a mai spus că nu va face formele de adeziune la Grupul parlamentar al PD-L din Camera Deputaţilor până când cererile sale nu vor fi încă rezolvate favorabil. „Eu nu sunt încă membru al Grupului parlamentar al PD-L pentru că am făcut o cerere către Comisia de Arbitraj a partidului pentru a fi asistaţi în fuziunea de la Dolj. Este o cerere legată de alcătuirea listelor şi interzicerea dreptului de a mai face conferinţe. Până la lămurirea lucrurilor, eu nu sunt membru al grupului parlamentar PD-L din Camera Deputaţilor, sunt independent. Cred că e necesar pentru un parlamentar să susţină săptămânal conferinţe, iar membrii proveniţi din PLD să se regăsească în zone eligibile pe liste“, a spus Buzatu.

 

Fără conferinţe şi oameni pe liste, Buzatu se retrage

 

Deşi alesul a precizat că nu vrea să dezvolte subiectul „relaţiilor conflictuale cu Radu Berceanu“, Buzatu a mai spus că, în funcţie de răspunsul dat de Comisia de Arbitraj a PD-L, va decide dacă va adera la grupul parlamentar al partidului, fiind hotărât să se retragă din PD-L şi politică în cazul unui rezultat nefavorabil. „Dacă răspunsul comisiei va fi negativ pentru mine, voi pleca din PD-L şi din politică“, a precizat Buzatu.

 

Berceanu: Nu poţi să ceri şi să nu dai nimic

 

În replică la declaraţiile furtunoase ale lui Buzatu, senatorul Radu Berceanu a menţionat că îl consideră în continuare parlamentar PD-L, iar ideea de a chema Comisia de Arbitraj a partidului în filiala doljeană e binevenită tocmai pentru a lămuri situaţia de la nivelul organizaţiei. Deşi a subliniat că nu are nimic să-i reproşeze lui Buzatu, Berceanu a ţinut să adauge că „nu poţi să ceri şi să nu dai nimic“. „Horaţiu Buzatu pentru mine e la PD-L, e prim-vicepreşedinte, dacă a semnat sau nu adeziunea e problema dumnealui, e parlamentar PD-L pentru că a venit la întâlnirea cu parlamentarii de la Braşov, iar dacă are vreo nemulţumire e foarte bine că a chemat Comisia de Arbitraj a PD-L pentru că astfel se vor lămuri lucrurile în filială. Nu vreau să-i reproşez nimic lui Horaţiu Buzatu, dar politica e un joc de echipă şi nu poţi să ceri şi să nu dai nimic“, a spus Berceanu. În ceea ce priveşte nemulţumirile deputatului Buzatu, Berceanu a explicat că, deocamdată, nu se vorbeşte la partid de liste pentru alegeri sau de principiile de alcătuire a acestor liste, ci de oameni care aduc voturi.

„Care aduce mai multe voturi va fi mai în faţă pe liste. Nu contează că a fost la PD, PLD, PSD sau altele. Noi nu am făcut o alianţă tocmai ca să nu existe probleme cu listele. Suntem un singur partid“, a mai spus Berceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII