5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilieri locali nemulţumiţi, dar... cui îi pasă!

Consilieri locali nemulţumiţi, dar… cui îi pasă!

Consilierii locali PD-L ai municipiului Drobeta Turnu Severin, Cornel Ghiţă şi Adrian Drăghici, sunt nemulţumiţi de cum a fost împărţit bugetul local pe anul 2008, pentru care ei au votat împotrivă.

Pentru a-şi manifesta nemulţumirile, aceştia au susţinut o conferinţă de presă la sediul Partidului Democrat Liberal. Cei doi consilieri PD-L sunt de părere că bugetul local este nerealist şi nu ţine cont de priorităţile oraşului, iar un buget care nu are investiţii noi este fără viitor. „Bugetul anului 2008 a fost împărţit după preferinţe. Este vorba despre nişte bani care au fost alocaţi tot pentru investiţii de acum nu ştiu câţi ani şi pentru reparaţii care oricum nu se fac. Marile proiecte ale municipiului nu se găsesc în acest buget, au devenit istorie, iar noi investim tot în proiectele de nu ştiu când, că aşa vrea primarul Constantin Dinu?“, a spus consilierul PD-L Cornel Ghiţă.

Alt aspect punctat în conferinţa de presă a fost acela al priorităţilor municipiului Drobeta Turnu Severin, nerezolvate în anul 2007: alimentarea cu gaz – buget 0 pe 2007, iluminatul public, pentru care s-ar fi alocat nu se ştie câţi bani, dar rezultate 0, veşnica problemă a parcărilor, care, de asemenea, a fost tratată cu indiferenţă anul trecut, şi multe altele, pe care conducerea primăriei le-a punctat cu 0.

Noua problemă a municipiului pare să fie gunoaiele care, pe zi ce trece, se înmulţesc şi nimeni nu ia nici o măsură. „Suntem singurul municipiu de pe Dunăre care aruncă gunoaiele, deşeurile în fluviu. Dacă ar vedea sârbii, ne-ar mânca. Vreau să-mi răspundă şi mie domnul primar Dinu unde este acea staţie de epurare a apelor despre care tot vorbeşte, dar nu mai apare. Toate sumele alocate pentru anul 2008 sunt mici pentru a putea fi cheltuite uşor şi cu dedicaţie“, a spus Adrian Drăghici.

Toţi vorbesc despre parcări, iluminat public şi alte proiecte care au devenit istorie, dar nimeni nu aduce vorba despre cartierul Dudaşul Schelei, în care, de fiecare dată când plouă, oamenii sunt puşi în pericol, nimeni nu îşi mai aminteşte de Palatul Cultural „Teodor Costescu“, care stă să cadă, de cinematograf, care este o amintire pentru severineni, şi multe altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS