5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO nouă serie de bilete de tratament pentru vârstnici

O nouă serie de bilete de tratament pentru vârstnici

OLT. Peste 70 de bilete de tratament au fost repartizate de Casa Naţională de Pensii şi Asigurări Sociale (CNPAS) pentru vârstnicii din judeţul Olt în cadrul primei serii aferente lunii februarie.

Pentru prima decadă a lunii următoare, sejurul începe pe 1- 4 februarie. „Pentru prima serie aferentă lunii februarie avem peste 70 de bilete de tratament. Ele au fost repartizate şi sunt afişate la sediul instituţiei“, a declarat directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP) Olt, Silvia Drăghici.

Cele mai multe bilete sunt pentru Olăneşti. Pentru această staţiune au fost repartizate de 23 de bilete de tratament. Pentru staţiunea Bala, în această serie au fost alocate 19 bilete, iar pentru Buziaş, 14. Cele mai puţine bilete au fost repartizate în staţiunile Amara (10), Covasna (4), Geoagiu (3). „Este adevărat, biletele sunt puţine, iar cererile sunt foarte multe. Nu putem mulţumi toţi vârstnicii din judeţ, dar au fost şi situaţii în care am rămas cu biletele nevalorificate, pentru că tot mai mulţi pensionari solicită staţiunile de pe Valea Oltului.

Altă cauză este şi faptul că vârstnicii solicită în special lunile de vară. Sfătuim toţi pensionarii ca, atunci când îşi întocmesc dosarele pentru biletele de tratament, să aibă în vedere şi aceste considerente, să specifice mai multe staţiuni şi să solicite şi lunile care nu sunt aşa de aglomerate“, a precizat Silvia Drăghici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS