20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci Moşi într-o zi!

Cinci Moşi într-o zi!

Cei 350 de bătrâni din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Medico-Socială (SPAMS) au fost vizitaţi ieri nu doar de un Moş Crăciun, ci de… cinci! Încă de dimineaţă, bătrâneii lipsiţi de căldura familiior s-au adunat, care în cârje, care în bastoane ori cărucioare, în centrul de zi amenajat chiar în această toamnă pentru astfel de ocazii speciale. Acolo, gătiţi sărbătoreşte, aşa cum se cuvine în preajma Crăciunului, vârstnicii au petrecut o zi primind oaspeţi de seamă, ascultând colinde şi servind bunătăţile primite în dar. Au trecut, pe rând, să-i felicite şi să le ureze un Crăciun fericit grupul de colindători ai Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova, militari de la unităţile militare craiovene, studenţii Facultăţii de Teologie, elevi de la câteva şcoli din oraş, dar şi prichindei de grădiniţă. Cel mai deosebit moment al zilei a fost însă vizita primarului Antonie Solomon, care, deşi a recunoscut că oamenii îşi aduc aminte de bătrâni şi suferinzi doar în clipe de sărbătoare, iar primăria şi funcţionarii săi nu fac excepţie de la regulă, a ţinut să le ureze celor rămaşi singuri „Sărbători Fericite!“ şi un An Nou plin de bucurie şi pace sufletească.

„Această vizită se înscrie în cadrul proiectului realizat de primărie – «Clubul de zi pentru vârstnicii abandonaţi de familie», iniţiat în luna octombrie a acestui an. Am venit acum, înaintea Crăciunului, însoţiţi de domnul primar, pentru a le aminti bătrânilor noştri că primăria nu i-a uitat şi că va fi şi pe viitor alături de ei. Pe lângă programul artistic pe care l-am pregătit pentru a-i înveseli, le-am adus astăzi şi daruri: 275 de pachete, constând în dulciuri, prăjituri, sucuri şi pături. Le dorim din toată inima să aibă un Crăciun Fericit şi un An Nou plin de bucurii!“, a spus Rodica Ţenea, directoare a SPAMS şi manager al proiectului iniţiat de Primăria Craiova.

În următoarele zile, până la Crăciun, bătrânii Craiovei vor fi vizitaţi şi de alte instituţii, firme şi persoane fizice care vor dori să le aducă darurile lor. Cei care nu vor avea norocul să fie luaţi în familii vor sărbători Naşterea Domnului în cămin, în sala de mese, unde vor avea parte de un ospăţ tradiţional, pe cinste: de la tobă, caltaboşi şi alte preparate din carne de porc, până la cozonaci şi vin, astfel încât, chiar şi aici, departe de căldura rudelor, să primească, aşa cum se cuvine, bucuria Crăciunului!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII