10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de pompieri au donat sânge

Zeci de pompieri au donat sânge

Zeci de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au donat sânge. Centrul de Transfuzii Târgu Jiu se confruntă în prezent cu o criză de sânge.

40 de pompieri, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, au donat ieri dimineaţă sânge.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, ofiţerul Constantin Cilibiu, subofiţerii au considerat că este de datoria lor să facă acest lucru, mai ales că la Centrul de Transfuzii Sanguine Gorj este o criză de sânge. Alţi 20 de pompieri gorjeni vor dona astăzi sânge.

Maria Cazan, directoarea Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj, a declarat că, în ultima săptămână, la nivelul judeţului au fost două intervenţii chirurgicale care au necesitat o mare cantitate de sânge pentru transfuzii: „S-a consumat cu aceste cazuri foarte mult sânge şi am rămas cu o cantitate prea mică în stoc. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la pompieri şi, de asemenea, am vorbit cu reprezentanţii jandarmilor, dar nu am primit nici un răspuns de la ei“.

 

„Ajutăm oamenii bolnavi să se însănătoşească“

 

Aurelian Negrea, şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gorj, este unul dintre cei care au donat sânge ieri. „Mă gândesc, că în felul acesta, îi pot ajuta pe cei aflaţi în suferinţă. Au nevoie de ajutorul nostru, al fiecăruia, şi nu ne dăm înapoi de la a face un bine, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor. E, practic, un cadou din partea noastră“, a afirmat Aurelian Negrea. „A fost dorinţa fiecăruia dintre subordonaţii noştri să doneze sânge. Se gândesc că prin gestul lor ajută oamenii bolnavi să se însănătoşească. Avem 60 de donatori, existând însă posibilitatea ca numărul lor să crească“, a afirmat Constantin Cilibiu.

De asemenea, în această perioadă, angajaţii ISU Gorj strâng bani pentru a face daruri copiilor instituţionalizaţi. Constantin Cilibiu a declarat că, după finalizarea acţiunii de strângere a fondurilor, reprezentanţii Inspectoratului vor decide câţi copii vor primi cadouri de Crăciun.

O zi liberă, dacă vor

Chiar dacă nu au cerut nimic în schimbul gestului umanitar, pompierii militari pot obţine şapte tichete, în valoare de câte 51 de lei, precum şi o zi liberă acordată de conducerea Detaşamentului de Pompieri Gorj, în situaţia în care donatorii o vor cere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS