10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe Sărbători, râmnicenii pleacă în străinătate

De Sărbători, râmnicenii pleacă în străinătate

Agenţiile de turism din Râmnicu Vâlcea mai au încă oferte pentru râmnicenii care nu au apucat să îşi facă o rezervare pentru un sejur de Sărbători. Aşa cum era de aşteptat, destinaţiile externe sunt în topul preferinţelor, în detrimentul celor din ţară, din cauza preţurilor ridicate practicate de hoteluri sau de proprietarii de pensiuni. Maria Luca, o consultantă în cadrul unei agenţii de turism, a declarat că, în prezent, peste 90% din locuri sunt ocupate. „Nu este greu de intuit de ce râmnicenii preferă să meargă în străinătate. Acum, pentru cine vrea să plece, mai sunt disponibile doar locuri pentru Bulgaria şi Austria. Pentru a fi siguri că vor reuşi să petreacă Sărbătorile acolo unde îşi doresc, cei mai mulţi şi-au făcut rezervări încă din luna septembrie. În prezent, peste 90% din ceea ce putem oferi noi este rezervat“, a spus Maria Luca .

Atunci când vine vorba şi de costul unui sejur, agenţiile de turism au oferte pentru toate buzunarele. „Cele mai multe solicitări înregistrate de agenţia noastră au venit din partea râmnicenilor care au dorit să meargă în Grecia, preţul unui sejur pornind de la 150 de euro. Avem şi rezervări pentru Republica Dominicană, la preţul de 3.000 de euro. Altă destinaţie solicitată este Mexic, unde un sejur ajunge să coste în jur de 2.000 de euro“, a mai spus consultanta. Aceasta a precizat că turismul românesc are încă şanse să câştige un loc fruntaş, dar cu ajutorul unor strategii bine puse la punct.

„Avem un potenţial foarte mare, dar turismul intern merge foarte slab. Sunt solicitări pentru Băile Felix, Valea Prahovei, Maramureş şi Sinaia. Există şanse foarte mari să ne revenim ca ţară, dar pentru asta este nevoie de oameni pricepuţi. Nu uitaţi că suntem o ţară privilegiată, care are şi munte, şi mare. În schimb, la condiţiile de cazare mai este mult de lucrat“, a concluzionat Luca Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS