13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Naţională în penitenciarele craiovene

Ziua Naţională în penitenciarele craiovene

Penitenciarele din Craiova au organizat săptămâna aceasta manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

În cadrul manifestărilor specifice inspirate de simbolistica zilei de 1 Decembrie, în sala de festivităţi a Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova a avut loc vineri, la ora 12.00, vernisajul expoziţiei de pictură şi obiecte artizanale realizate de persoanele private de libertate din custodia penitenciarului, urmat de un moment artistic, intitulat sugestiv „Noi suntem români“, susţinut de grupul vocal al Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova. Tot cu acest prilej, penitenciarul a găzduit şi un eveniment deosebit: lansarea volumului de versuri „Aripile de dimineaţă“, al autoarei Dania Vasilescu. Ambele manifestări au fost organizate în colaborare cu Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române din Craiova, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei.

Tot vineri, în cadrul unui protocol de colaborare încheiat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Asociaţia „Misiunea Creştină Triumful Speranţei“ din Braşov a sosit în PMT cu ajutoare umanitare pentru tinerii privaţi de liberate.

 

Lecţie de istorie, predată de deţinuţi

 

În cadrul aceloraşi manifestări organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, joi, 29 noiembrie, la Grupul Şcolar „Traian Vuia“ din Craiova a fost prezentat un film documentar cu scop didactic, realizat de un grup de deţinuţi ai Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, sub coordonarea prof. educator Eugen Chiţa, agent în cadrul Serviciului de educaţie al penitenciarului.

„Creaţia persoanelor private de libertate şi-a propus să ofere cât mai multe informaţii privind contextul istoric şi factorii ce au determinat realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. În acest scop, realizatorii au folosit material bibliografic din diferite surse, asigurând o coloană sonoră potrivită momentului evocat: cântecul «Treceţi batalioane române Carpaţii!»“, a spus Eugen Chiţa, coordonatorul manifestării.

Aşa cum declară conducerea instituţiei, manifestarea de joi se doreşte a fi începutul unui protocol de colaborare cu Grupul Şcolar „Traian Vuia“, ce prevede organizarea unor acţiuni educative comune, competiţii sportive sau activităţi de bibliotecă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII