19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMorţi de frig şi cu buzunarele goale

Morţi de frig şi cu buzunarele goale

Nu au căldură, dar o plătesc. În această situaţie se află câţiva locatari ai blocului 8A din Corniţoiu. Oamenii îi arată cu degetul pe cei de la asociaţia de proprietari şi de la Termoficare.

Disperaţi că stau în frig, deşi plătesc sume piperate pentru agentul termic, câţiva craioveni din cartierul Corniţoiu ne-au cerut ajutor pentru ca problema să le fie rezolvată. În opinia lor, vinovaţii sunt atât Regia Autonomă de Termoficare (RATf), cât şi Asociaţia de proprietari nr. 39, deoarece nu au ridicat nici un deget să îi ajute.

„Suntem disperaţi! Cu toţii suferim de frig: bătrâni, copii mici şi femei însărcinate. Este inadmisibil ca în secolul 21, un bloc dintr-un oraş aşa-zis european să se confrunte cu probleme care să îl trimită în epoca de piatră. Vrem un trai decent“, a menţionat unul dintre locatari, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Oamenii au povestit că de câţiva ani sunt în această situaţie, probabil din cauza unei defecţiuni minore, însă nici una dintre părţile implicate nu a vrut să-şi facă treaba.

„Căldură în dormitoare nu avem, doar puţin în sufragerie. Este un frig cumplit, însă de plătit, plătim ca aceia care nu mai pot de cald în locuinţele lor. Ne-am plâns şi la asociaţie, şi la termoficare, dar au zis că nu ne ajută. Nu ştim ce să mai facem ca să putem trăi şi noi ca restul oamenilor“, a spus alt craiovean din blocul 8A, scara 1.

Locatarii, vinovaţi de lipsa căldurii

Contactaţi vineri, reprezentanţii asociaţiei au recunoscut că locatarii s-ar confrunta cu probleme, însă situaţia le-ar fi fost adusă la cunoştinţă doar în această iarnă. „Abia acum câteva săptămâni au venit la noi să se plângă. Ne-am dus la cei de la Punctul Termic nr. 18, de unde primesc căldură, unde am fost informaţi că vana generală de retur are o pastilă lipsă. Când i-am întrebat de ce nu intervin, au ridicat din umeri. Am depus o plângere scrisă la termoficare şi acum aşteptăm răspunsul“, a declarat Raveca Dragomir, administratoarea Asociaţiei nr. 39 Corniţoiu.

Aceasta a confirmat că locatarii de la etajele trei şi patru din blocul 8A, scara 1, au plătit pentru căldură, în luna octombrie, în jur de 60 de lei, mai mult decât cei care au avut parte de încălzire. Deşi nu îşi explică fenomenul, mai ales că locatarii respectivi au gigacalorimetre, administratorul a menţionat că le-a facturat căldura ca atare.

Pe de altă parte, responsabilii cu buna funcţionare a PT 18 au declarat că ei nu au nici o vină pentru că locatarii nu beneficiază de încălzire. „Regia se ocupă de toate problemele care apar până la intrarea în bloc. De acolo este treaba proprietarilor imobilului respectiv. Au venit şi la noi şi le-am explicat că nu putem să-i ajutăm. Vina le aparţine în exclusivitate, deoarece nu au curăţat conductele prin care circula agentul termic de mai mulţi ani şi acestea s-au colmatat“, a spus maistrul de la Punctul Termic nr. 8.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU