11.7 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFuncţionară trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

Funcţionară trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

Un funcţionar public din cadrul Consiliului Judeţean Gorj a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului, Minodora Duvlea, consilier clasa I în cadrul Direcţiei de Cooperare, Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe, a pretins şi primit de la şase persoane diverse sume de bani, cu scopul de a le ajuta să obţină locuinţe ANL, să-şi angajeze membrii familiei sau să aibă câştig de cauză în diverse procese. Funcţionara se prezenta sub altă identitate, susţinând că este judecător sau jurist la Tribunalul Gorj şi la prefectură. Conform anchetatorilor, Minodora Duvlea a primit sume cuprinse între 500 şi 2.000 de lei de la persoanele înşelate, care au denunţat-o ulterior.

Funcţionara Consiliului Judeţean Gorj a promis la trei dintre cei păcăliţi că-i poate ajuta în privinţa repartizării unor locuinţe ANL. Părinţii uneia dintre persoane au vândut un animal din gospodărie pentru a face rost de cei 500 de lei pretinşi de Minodora Duvlea. Aceasta a înregistrat dosarele la Primăria Târgu Jiu, motivând că un membru al comisiei este rudă cu ea. Însă, nici una dintre persoanele care i-au dat bani Minodorei Duvlea nu a primit o locuinţă ANL.

 

Funcţionara este în concediu medical

 

Funcţionara Consiliului Judeţean Gorj a promis altor persoane că le ajută să îşi angajeze membrii familiei şi să câştige diverse procese aflate pe rolul instanţei de judecată. Minodora Duvlea a mers chiar cu una dintre victimele sale într-o audienţă la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Gheorghe Grivei, susţinând că este vorba de unchiul său. Toate persoanele de la care aceasta a primit bani nu au obţinut nici locuri de muncă şi nici soluţii favorabile în dosarele în care se judecau. Unele dintre acestea au recuperat, până la urmă, banii daţi funcţionarei consiliului judeţean. Conform reprezentanţilor instituţiei, Minodora Duvlea este în concediu medical.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS