10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil lovit cu toporul de mama sa

Copil lovit cu toporul de mama sa

Un tânăr din localitatea mehedinţeană Vânători a ajuns, joi noapte, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce mama sa l-a lovit de mai multe ori cu un topor în cap.

Din primele verificări ale poliţiştilor mehedinţeni s-a stabilit că Laurenţiu T., de 16 ani, din Vânători, a fost lovit de şapte ori cu un topor în cap, în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce dormea, chiar de către mama sa, Marcela Chisăr. Vecinii au aflat grozăvia abia joi seară şi au anunţat poliţia din comună.

„Din primele verificări se pare că mama şi-a lovit copilul pentru o sumă de bani“, a declarat Pantelică Bobârsc, comisar-şef la IPJ Mehedinţi.

Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin la peste 12 ore după ce a fost lovit cu toporul în cap, în tot acest timp el zăcând într-o baltă de sânge. Din cauza stării critice în care se afla, victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova. „Pacientul prezenta mai multe plăgi la nivelul scalpului, un traumatism cranio-cerebral şi un hematom în zona tâmplei, pentru care s-a intervenit chirurgical“, a declarat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova. Vineri după-amiază, tânărul a fost operat de un neurochirurg şi transferat la Clinica de Terapie Intensivă, starea sa de sănătate fiind bună.

Cercetată pentru tentativă de omor

Marcela Chisăr şi-a recunoscut fapta şi a susţinut în faţa poliţiştilor că şi-a lovit fiul cu toporul în cap pentru că o bătea mereu. Anchetatorii au stabilit că, de fapt, copilul este cel care se ocupă de gospodărie şi, cel mai probabil, mama sa l-a lovit după ce acesta a refuzat să-i dea alocaţia ca să cumpere băutură. Marcela Chisăr este cercetată acum pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În acest caz s-a sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi. „În funcţie de rezultatele anchetei, se poate ajunge până acolo încât să luăm copilul într-un centru de plasament, părinţii urmând să fie decăzuţi din drepturile părinteşti“, a declarat Adriana Doinea, directoarea adjunctă a DGASPC Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU