5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi la furat în Parcul Naţional Porţile de Fier

Prinşi la furat în Parcul Naţional Porţile de Fier

 
MEHEDINŢI. În timp ce executau o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regim silvic, ieri, pe raza localităţii Iloviţa, jandarmii din Orşova au surprins şase persoane care tăiau arbori din fondul forestier naţional. În mai puţin de o oră, cu mai multe drujbe, bărbaţii au tăiat 18 arbori din Parcul Naţional Porţile de Fier.
„Jandarmii au stabilit identitatea celor şase persoane, constatându-se  că acestea domiciliază în comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi, toate fiind fără ocupaţie“, a declarat Claudia Mendea, căpitan în cadrul Secţiei de Jandarmi Orşova.
Cei 18 arbori au fost tăiaţi într-o zonă ce face parte din ariile protejate de lege, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul  specialiştilor silvici, la faţa locului deplasându-se un inginer silvic şi doi pădurari.
Lemnele tăiate ilegal erau tractate cu un utilaj al pădurarului din comuna Cireşu. Acesta a abandonat utilajul în pădure şi a dat bir cu fugiţii la vederea jandarmilor.
Au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi şi furt de arbori din fondul forestier naţional, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă  Judecătoria  Orşova  pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU